Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 22:24

Ευγενία Ουζουνίδου: ''Κουδούνι απο περασμένες δεκαετίες''

oyzoynidoy_eygΔήλωση Ε. Ουζουνίδου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Περασμένες δεκαετίες θύμισε σήμερα ο ήχος του πρώτου κουδουνιού της νέας σχολικής χρονιάς. Στην εποχή των Μνημονίων,

της τρόικας και της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι μαθητές και οι γονείς τους είναι τεράστια και βγαλμένα από περασμένα χρόνια. Χρόνια φτώχειας και ανέχειας.

Στα σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, οι εκπαιδευτικοί καλούνται με μισθούς πείνας να υπηρετήσουν την εκπαίδευση, ενώ την ίδια ώρα τα οικονομικά των Δήμων είναι τραγικά ώστε να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες των σχολείων σε πετρέλαιο, σε κοινωνικά δίκτυα, σε ΔΕΗ, σε ΟΤΕ, ακόμα και σε κιμωλίες και χαρτί.

Σύντομα, οι γονείς, και ιδιαίτερα οι λαϊκές οικογένειες, θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους και από το υστέρημά τους, τις τεράστιες αυτές ελλείψεις.

Για να αποφευχθεί αυτό, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, μαζί με τους τοπικούς φορείς, πρέπει να επιληφθούν της ανάγκης να υπάρξουν τα απαραίτητα εκείνα δίκτυα αλληλεγγύης απέναντι στις οικογένειες και τα παιδιά που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των δασκάλων και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην μισθολογική συρρίκνωση των εκπαιδευτικών που επιχειρεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη. Στεκόμαστε στο πλευρό των αδιόριστων εκπαιδευτικών, και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους πολίτες, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης, ως αναγκαία προϋπόθεση για την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, με ποιοτική μόρφωση για όλους τους μαθητές και εργασιακή αξιοπρέπεια για τους λειτουργούς της εκπαίδευσης.

Ευγενία Ουζουνίδου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 22:32