Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 08:49

ΣΥΡΙΖΑ: ''Αδικη και καταχρηστική η μεταφορά της ΔΟΥ Πτολεμαϊδας''

syrizaneoΗ απάντηση πριν λίγες ημέρες του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ Ε. Ουζουνίδου για την επανεξέταση της μεταφοράς ΔΟΥ Πτολεμαΐδας απεδείχθη τακτικός ελιγμός.
Η ¨επανεξέταση¨ ολοκληρώθηκε στην χθεσινή σύσκεψη ...

των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που είχε σαν θέμα της την οριστική κατεδάφιση της κοινωνίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η βιασύνη στο να αποδώσουν έργο στους υπαλλήλους της Τρόικα και τους πολιτικούς τους εργοδότες στην Ευρώπη, τους οδήγησε σε μία πρόχειρη και εξοργιστική πολιτική απόφαση για την συγχώνευση μεταφορά δεκάδων ΔΟΥ της χώρας.

Η πολιτική των μνημονίων είχε εξαρχής στο στόχαστρο την απαξίωση αποδοτικών οργανισμών και υπηρεσιών μέσω της αποστελέχωσης και αποδιοργάνωσής τους. Ξεκίνησε με το κλείσιμο κομβικών υπηρεσιών, την μείωση του μισθού των υπαλλήλων τους με στόχο τις βίαιες απολύσεις και τις υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η διάλυση των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών διαμορφώνει το κατάλληλο φορολογικό περιβάλλον για την καταλήστευση και την εξόντωση των φορολογούμενων πολιτών, την εξυπηρέτηση της ασυδοσίας των μεγάλων φοροφυγάδων και την εκχώρηση υπηρεσιών αιχμής των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών σε Ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Τα πάντα στον βωμό του κέρδους και του μεγάλου κεφαλαίου, όπου θυσιάζεται το κοινωνικό κράτος και εξοντώνεται η κοινωνία.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Η τοπική κοινωνία έχει φθάσει στα όριά της

Θα αντιδράσει απέναντι στην επιχειρούμενη αποδόμησή της και τον οικονομικό μαρασμό, απέναντι σε αυτούς που προσπάθησαν να καταστρατηγήσουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο μας επιβάλλοντας ¨αναπτυξιακά¨ μοντέλα που στηρίζονται στην μνημονιακή πολιτική. Τονίσαμε από την πρώτη στιγμή ¨πως ενώ έχουμε ένα πλήρες τοπικό οικονομικό σύστημα με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, αυτό βάλλεται στην καρδιά του με στόχο την κατάρρευση του¨.

Οι πολίτες της Εορδαίας δεν θα επιτρέψουν σε αυτήν την πολιτική να βάλει την σφραγίδα της στα ερείπια μιας ζωντανής οικονομικά περιοχής που βρέθηκε στο στόχαστρο των συγχωνεύσεων και της μεταφοράς στρατηγικής σημασίας υπηρεσιών της περιοχής μας που συμβάλουν στην οικονομική της ανάπτυξη. Κάθε προσπάθεια για τον αφανισμό της περιοχής θα μας βρίσκει αντιμέτωπους, όπως και όλη την κοινωνία που έχει πληρώσει ακριβά το κόστος αυτής της ¨ανάπτυξης¨

Η ΔΟΥ Πτολεμαΐδας ( ΔΟΥ Α΄ ΤΑΞΗΣ) είναι σε όγκο συναλλαγών και αριθμό φορολογουμένων και επιχειρήσεων (45.000), δεύτερη σε όλη την περιφέρεια, με τεράστια διαφορά από την τρίτη και τέταρτη μαζί. Μόνο εάν επιλεγόταν να υπάρχει μια ΔΟΥ σε όλη την Περιφέρεια θα είχε νόημα τούτο κι όχι να επιλέγεται καταχρηστικά από τις πρώτες. Επίσης ότι ο λόγος προσωπικού –όγκου συναλλασσόμενων είναι με διαφορά ο καλύτερος από όλες τις ΔΟΥ της Περιφέρειας.

Υπογραμμίζουμε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή μας στον τρόπο που συγκροτείται η λεγόμενη ¨αναπτυξιακή¨ μνημονιακή πολιτική με τις εξόφθαλμες παρεμβάσεις που δεν υπακούουν σε κανένα κανόνα οικονομίας κλίμακας, εξοικονόμησης πόρων, βελτίωσης της παραγωγικότητας ή εξυπηρέτησης του πολίτη και της τοπικής οικονομίας.

Η δική μας πολιτική πρόταση έχει στην πρώτη θέση τον άνθρωπο, την οικονομική και κοινωνική συνοχή και ένα μοντέλο ανάπτυξης που σχεδιάζεται με βάση τις ανάγκες κοινωνίας και όχι με βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

21/9/2012

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 08:51