Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 13:44

Κοζάνη τόπος να ζείς: ''Να διορισθούν τώρα οι καθηγητές στο Ειδικό Γυμνάσιο Κοζάνης''

toposnazeisΕίναι κοινά αποδεκτό ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου, δημοκρατικού, ευρωπαϊκού κράτους είναι η ευαισθησία και η μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες!
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τόσο στη χώρα,

όσο και στο Δήμο μας μικρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Παρ´ όλα αυτά, πέρσι και μετά από πολύ κόπο και αλλεπάλληλες ενέργειες από γονείς και φορείς δημιουργήθηκε στην πόλη μας το πρώτο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, με 15 μαθητές, που φιλοξενούνταν στο κτίριο του 6ου Γυμνασίου.

Φέτος όμως, το ειδικό Γυμνάσιο αποφασίστηκε να μετακομίσει (παρά την αντίθετη γνώμη των γονιών και των μαθητών) σε άλλο κτίριο στην Ποντοκώμη!

Αυτή η απόφαση δημιούργησε στους γονείς και τους μαθητές του ειδικού σχολείου την εντύπωση ότι είναι ανεπιθύμητοι και ως εκ τούτου "εξορίζονται" εκτός της πόλης!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το εν λόγο Γυμνάσιο τελικά δεν ξεκίνησε την λειτουργία του (όπως όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου) την περασμένη Τρίτη, καθώς δεν ανακοινώθηκαν ακόμη οι θέσεις των αναπληρωτών καθηγητών που θα το επανδρώσουν!

Ως Κίνηση θεωρούμε ότι όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτου των όποιων ιδιαιτεροτήτων τους πρέπει να χαίρουν των ίδιων δικαιωμάτων!
Ως εκ τούτου ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να δείξουν αυξημένη ευαισθησία για το θέμα που προκύπτει, να έρθουν σε άμεση συμφωνία με τους γονείς των μαθητών σχετικά με τον χώρο λειτουργίας και να επιταχύνουν τις διαδικασίες διορισμού καθηγητών στο Γυμνάσιο!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 13:47