Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 11:31

ΚΑΡΤΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ

altΑπό την naftemporiki.gr
Καρτέρι θανάτου έστησαν άγνωστοι στον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου στην Ηλιούπολη. Ο δημοσιογράφος, πατέρας ενός παιδιού δύο ετών, εκτελέστηκε στις 05:25 το πρωί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, άγνωστος χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος του δημοσιογράφου και του ζήτησε να βγει στην είσοδο γιατί, όπως είπε, του έκλεβαν το αυτοκίνητο. Μόλις βγήκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Στο σημείο της δολοφονίας περισυνελέγησαν είκοσι κάλυκες από πυροβόλο όπλο των εννέα χιλιοστών. Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία ήταν δύο.

Σε κατάσταση σοκ η σύζυγός του δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβείς πληροφορίες, εκτιμάται ωστόσο ότι δράστες είναι τρία άτομα που διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.Τις έρευνες για την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας. Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της δολοφονίας.

Σύμφωνα με μία μαρτυρία που εξετάζουν οι αστυνομικοί, οι δράστες φορούσαν στολές πιθανόν εταιρείας σεκιούριτι ή δημοτικής αστυνομίας και ήταν τουλάχιστον τρεις.

Λίγο μετά τις 07:10 το πρωί η αστυνομία βρήκε μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας ένα καμμένο ΙΧ και από την αστυνομία εξετάζεται αν ήταν αυτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες. Σύμφωνα με την αστυνομία το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από τον Αλιμο το Σάββατο και η κλοπή είχε δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

O Σωκράτης Γκιόλιας ήταν γενικός διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού "Θέμα 9.89" και εκ των ιδιοκτητών του blog Troktiko. Eπίσης, υπήρξε για χρόνια στενός συνεργατής του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Είναι ζήτημα τιμής να δείξει η Πολιτεία πως δεν φοβάται και να διαμηνύσει στους ψυχρούς δολοφόνους ότι δεν φιμωνόμαστε, τόνισε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής σε δηλώσεις του στον «Θέμα» 9.89.

Την οργή και τη θλίψη εκ μέρους όλων των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου για την αποτρόπαιη δολοφονική ενέργεια που αφαίρεσε τη ζωή του Σωκράτη Γκιόλια, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος.

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια προκαλεί αισθήματα αποτροπιασμού στην κοινή γνώμη και συγκλονίζει τη δημοσιογραφική οικογένεια, της οποίας το θύμα υπήρξε διακεκριμένο μέλος. Η ελληνική κοινωνία περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την πολύ σκοτεινή αυτή υπόθεση και να εντοπίσουν και να συλλάβουν το ταχύτερο δυνατόν τους δολοφόνους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Τη δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου καταδίκασε και το Κομμουνιστικό Κόμμα: «Καταδικάζουμε τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 11:37