Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 22:30

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου

syrizaneoMε οργή και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε από το προσωπικό του Νοσοκομείου ότι η Παθολογική Κλινική του Μποδοσακείου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας έχει μείνει με έναν (!) γιατρό,

γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της λειτουργίας της και το ενδεχόμενο να κλείσει άμεσα!

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας επισκέφθηκε σήμερα τη διοίκηση του Νοσοκομείου, όπου επισημάνθηκαν τα προβλήματα χρηματοδότησης και υποστελέχωσης της κλινικής.

Σε ό,τι μας αφορά, καταγγέλλουμε τη μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση που συνεχίζει το έργο της διάλυσης της Δημόσιας Υγείας και το σχέδιο συγχώνευσης νοσοκομείων και κλινικών, για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των τραπεζών αλλά και των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών.

Καταγγέλλουμε το σχέδιο κοινωνικής εξόντωσης του λαού, που, εκτός από την κατάρρευση μισθών, συντάξεων και εργασιακών σχέσεων, τη δριμύτατη φοροεπιδρομή και το ξεπουλημα του Δημόσιου Πλούτου , έχει να αντιμετωπίσει και την κατάρρευση του όποιου κοινωνικού κράτους, με την αποδυνάμωση των υπηρεσιών παροχής δημόσιας υγείας . Είναι γνωστό ότι, απ' όπου πέρασε, το ΔΝΤ θέρισε τα Δημόσια Νοσοκομεία, κλείνοντας μέχρι και το 50%. Στις σημερινές συνθήκες κουρέματος της ζωής μας και της μαζικής ανεργίας, η επισκεψιμότητα στα Δημόσια Νοσοκομεία έχει ανέβει κατακόρυφα. Το πετσόκομμα κλινικών και παροχών υγείας , στην προκειμένη της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσακείου (εν μέσω του παγερού χειμώνα της περιοχής μας!!!) ,ισοδυναμεί με κυνική προσπάθεια ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ και δε θα επιτρέψουμε να συμβεί.

Δηλώνουμε απερίφραστα προς τους μνημονιακούς εταίρους και τους επίδοξους υπηρέτες τους:

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!»

Δε θα επιτρέψουμε ούτε την υποβάθμιση ούτε το κλείσιμο του πιο σύγχρονου Νοσοκομείου της Δυτικής Μακεδονίας, για να κάνουν αυτοί οικονομία ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ, πάνω στις ζωές μας!

Δε θα αφησουμε τη Δημόσια Υγεία βορά στα αρπακτικά της αγοράς. Τέτοια μέτρα δρομολογούνται και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα. Τα προβλήματα των Νοσοκομείων έχουν φτάσει «στο κόκκινο»: Έλλειψη σε στοιχειώδη υλικά και εξοπλισμούς, δραματική έλλειψη προσωπικού, που μειώνεται με τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις χωρίς προσλήψεις, εξοντωτικά ωράρια κι απλήρωτες υπερωρίες, κούρεμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων. Κι όλα αυτά εις βάρος των ολοένα αυξανόμενων φτωχοποιημένων ασθενών. Δε θα περιμένουμε να μας χτυπήσουν έναν-έναν ξεχωριστά, θα αγωνιστούμε συντονισμένα για να τους σταματήσουμε.

Αγωνιζόμαστε για αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας, για μαζικές προσλήψεις και γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ, για να μπορεί να παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αξιοπρεπής και δωρεάν σε όλο το λαό. Δηλώνουμε πως τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά μέτρα και η κυβέρνησή τους δε θα περάσουν, θα ακυρωθούν από τους αγώνες του λαού και θα κάνουμε σαν Αριστερά ό,τι περνάει από το χέρι μας γι αυτό.

Καλούμε το λαό της Εορδαίας, τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, τον Ιατρικό Σύλλογο, τα τοπικά σωματεία εργαζομένων κα τους φορείς αυτοδιοίκησης σε ξεσηκωμό για την προάσπιση της Υγείας μας! Σαν ΣΥΡΙΖΑ θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις και δράσεις για την οργάνωση και το συντονισμό αυτής της μάχης για τη Ζωή και τη Αξιοπρέπειά μας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ήρθε η ώρα να τους διώξουμε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 22:32