Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 13:55

Το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων λέει οχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

magazakialyleg Tο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων διοργανώνει συζήτηση την Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2012 στις 7:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης.
Με ανακοίνωση που εηξέδωσαν σημειώνουν οτι η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας εξυπηρετεί ..

μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα που καραδοκούν να συντρίψουν όσους μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους έχουν απομείνει, ενώ οι εργαζόμενοι που θα είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν και τις Κυριακές θα "πληρώνονται" στην καλύτερη περίπτωση με ρεπό ή και καθόλου για το "καλό της επιχείρησης" ήδη τέτοια περιστατικά έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα.

Όσοι επαγγελματίες μπουν στην διαδικασία να ανοίγουν και τις Κυριακές το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αυξήσουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν βρίσκουν χρόνο για να ψωνίζουν, αλλά ότι δεν έχουν δουλειά. Ενώ όσοι ακόμα έχουν κακοπληρώνονται με μισθούς πείνας ή οι σχέσεις εργασίας είναι ελαστικές (4ωρα, 6ωρα εκ' περιτροπής κλπ) χωρίς να μπορούν να συντηρήσουν την οικογένειά τους.

Στο δόλωμα, που έβαλε η κυβέρνηση να ανοίγουν μαγαζιά μέχρι 250 τ.μ. δεν πρέπει να τσιμπήσουμε, γιατί ο κάθε μονοπωλιακός όμιλος θα μπορεί να μιλήσει για «αθέμιτο ανταγωνισμό» και άλλα τέτοια, και θα ανοίγει με εργάτες-σκλάβους των 300 ευρώ. Οι νόμοι τους άλλωστε εφαρμόζονται κατά πόσο συμφέρει τα μεγάλα συμφέροντα.

Ο αφανισμός των μικρομεσαίων και ο στραγγαλισμός των εργαζομένων, γενικά της λαϊκής οικογένειας, ολοκληρώνεται και με το νέο φορολογικό έκτρωμα που έρχεται να ισοπεδώσει τα πάντα. Με την κατάργηση των αφορολόγητων ορίων, με την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ εργαζομένων και επαγγελματιών, με την πολιτική χαρατσώματος με ένα κάρο φόρους, το μόνο που θα πετύχει η κυβέρνηση είναι να μεγαλώσει την εξαθλίωση σε πλατιά λαϊκά στρώματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε μαζί την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές και το πολιτικό τους προσωπικό γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.

 Κάτω τα χέρια από την Κυριακή αργία

 Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

 Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις των εργαζομένων. Καμία απόλυση, μόνιμη δουλειά για όλους.

 Να σταματήσουν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.

 Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45% στα κέρδη και να καταργηθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές του.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 13:29