Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010 14:02

Δ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

altΤους έξι νέους που έπεσαν στη θέση  Κουρί στις 5 Αυγούστου 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τίμησαν την Κυριακή 1η Αυγούστου 2010 το πρωί οι αντιστασιακές οργανώσεις  της ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας και ο δήμος Πτολεμαϊδας με επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στο χώρο της λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας. 

Οι μνήμες για τους συγγενείς των θυμάτων , γύρισαν 67 χρόνια πίσω τότε που οι Γερμανοί κατακτητές  προχώρησαν στη σύλληψη και στο σφαγιασμό των έξι γενναίων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης .  

Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας η Αντιδήμαρχος Κική  Σαββουλίδου , τόνισε την σημασία της θυσίας και το μεγαλείο της ψυχής των νεκρών , που αντιτάχθηκαν στον κατακτητή.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε ο χαιρετισμός του εκπροσώπου του πανελλαδικού Συλλόγου Μνήμης Βασίλη Πριόβολου , γνωστού ως .    

«Είναι υπέρτατο καθήκον όλων μας να μην ξεχνάμε την παρακαταθήκη που μας άφησαν όλοι αυτοί που τίμησαν με τη θυσία τους την ακεραιότητα του τόπου μας» τόνισαν οι ομιλητές της σεμνής εκδήλωσης, εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων της ΠΟΑΕΑ, από περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

 Οι Αντιστασιακοί και οι συγγενείς των θυμάτων απήγγειλαν ποιήματα, ενώ ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και λιτή δεξίωση στο χώρο της εκδήλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΟΑΕΑ Δυτικής Μακεδονίας Απόστολος Αθανασιάδης ήταν , όπως πάντα, η της όλης διοργάνωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010 14:08