Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010 09:44

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΧΟΥΝΤΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΕΚ

altΤην έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής με ερώτησή του προς την Κομισιόν, για την απόφαση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) να αναστείλει την παροχή δανειακών προγραμμάτων και επιδοτήσεων ενοικίου, ακυρώνοντας κατ’ ουσία το λόγο παρακράτησης των υποχρεωτικών ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας «παγώνει» έως το τέλος του 2010 παροχές που αφορούν στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια, καθώς και την επιδότηση ενοικίου, επικαλούμενος δυσκολίες εξυπηρέτησης των δανειακών του αναγκών, την ίδια στιγμή που το ΙΚΑ χρωστά 2 δις ευρώ στον ΟΕΚ, ενώ ο νέος ασφαλιστικός νόμος απομυζά από τον ΟΕΚ, τον ΟΑΕΔ και την Εργατική Εστία, έως το 30% των εσόδων τους, υπέρ του ΙΚΑ.

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, εγείρει, ουσιαστικά, θέμα νομιμότητας της απόφασης του ΟΕΚ, δεδομένου ότι «ο ΟΕΚ χρηματοδοτείται από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών και παρά τη διακοπή των προγραμμάτων του, συνεχίζει να εισπράττει τις εισφορές των εργαζομένων» και καταγγέλλει το γεγονός ότι «η ελληνική κυβέρνηση διακόπτει προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, όπως η επιδότηση ενοικίου, που στόχο έχουν να βοηθήσουν τις πιο αδύναμες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε μια περίοδο γενικευμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης».
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010 10:05