Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 14:43

Σεμινάριο Ψυχοδράματος στην Κοζάνη

 

Το Κέντρο Ψυχολογικής Στήριξης και Οικογενειακής Θεραπείας Κοζάνης το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαρτίου 2013, διοργανώνει το βιωματικό σεμινάριο ψυχοδράματος, με τον Αντώνη Λιοδάκη ψυχίατρο – ψυχοδραματιστή, από το Ινστιτούτο Έρευνας και Εφαρμογής Ψυχοδράματος Κρήτης
Το σεμινάριο αποτελεί μια ομαδική εκπαιδευτική - ψυχοθεραπευτική εμπειρία που στόχο έχει την προσωπική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, τη γνωριμία με τον εαυτό τους και την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους μέσα από τις δυσκολίες και τα προβλήματα της καθημερινής ζωής.
Το σεμινάριο με τη χρήση του ψυχοδράματος, χρησιμοποιεί τη δράση και την εκδραμάτιση στην ατομική και ομαδική διαδικασία, για να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν τη σχέση με τον εαυτό τους και τις σχέσεις με τους γύρω τους.
Το ψυχόδραμα ως εργαλείο και τεχνική, αναπτύχθηκε από το Moreno και σήμερα, αναδιαμορφώνεται, πλέον, ως μια νέα ψυχοθεραπευτική μέθοδος, η οποία χρησιμοποιώντας τη λεκτική και μη-λεκτική επικοινωνία, προτάσσει την ανάπτυξη του αυθορμητισμού, τη δημιουργικότητα και την αναβίωση προσωπικών συναισθημάτων επί σκηνής.
Το ψυχόδραμα ενεργοποιεί τις σύγχρονες θεατρικές κατευθύνσεις όπως το «σωματικό» θέατρο του Grotowski, το «φτωχό» θέατρο του Μπρέχτ και το «ανθρωπολογικό» θέατρο του Εουτζένιο Μπάρμπα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και σε όσους ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν προς μια εσωτερική μεταμόρφωση και προσωπική ολοκλήρωση.

Η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο σεμινάριο ορίζεται η Πέμπτη 21 Μαρτίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τη δική σας συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Ψυχολογικής Στήριξης και Οικογενειακής Θεραπείας Κοζάνης στα τηλέφωνα 2461503977 (Βαρδάκα Στέλλα 6946091726).

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 14:45