Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010 16:40

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΟΞΑΣ ΖΕΙ Η ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

«Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πριν κάποια χρόνια ότι η Πτολεμαϊδα θα μπορούσε να φιλοξενεί κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών, συνοδών και παραγόντων, δίνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε τη δήλωσή του φανερά ενθουσιασμένος ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης κατά τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ Κορασίδων με την ομάδα της Ολλανδίας το απόγευμα της Δευτέρας στο ΔΑΚ Πτολεμαϊδας στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Η Πτολεμαϊδα ζει μέρες αθλητικής δόξας με πολλαπλό όφελος σε όλα τα επίπεδα για την πόλη και τους ανθρώπους της» συνέχισε ο κ. Τσιούμαρης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ομάδα του Απόλλωνα Πτολεμαϊδας που έχει καλλιεργήσει την αγάπη για το μπάσκετ σε όλες τις συνοικίες, φέρνοντας τα παιδιά στο γήπεδο. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον πρόεδρο του Απόλλωνα Στέφανο Κωνσταντινίδη που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να φιλοξενήσει η Πτολεμαϊδα τη διοργάνωση.

Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στα τρία κορίτσια από το νομό Κοζάνης, δύο από τον Απόλλωνα Πτολεμαϊδας τις Ελένη Κυρατζή και Μαρία Παπαβασιλείου και Ελισάβετ Κωτούλα από το Λασσάνη Κοζάνης. «Οφείλαμε αυτή τη διοργάνωση στα δύο κορίτσια από την Πτολεμαϊδα που τίμησαν με τη φανέλα τους την Εθνική, όπως η κορυφαία Ελένη Κυρατζή, κόρη της παλιάς αθλήτριας Όλγας Καραγιαννάκη και του προπονητή Κώστα Κυρατζή, που είχαν την ευκαιρία να παίξουν μπροστά στο κοινό που τις αγαπά και να χειροκροτηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιούμαρης επισήμανε τη συμμετοχή των πολλών ξένων επισκεπτών, αλλά και την μεγάλη παρουσία του κοινού της πόλης που ενθάρρυνε τους διοργανωτές. Σύμφωνα με τον κ. Τσιούμαρη η Πτολεμαϊδα κερδίζει μέρα με τη μέρα την εκτίμηση όλων των αθλητικών ομοσπονδιών (κολύμβησης, μπάσκετ, χειροσφαίρισης) και γίνεται τόπος διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Ο κ. Τσιούμαρης έκανε, επίσης, αναφορά στις αθλητικές υποδομές που διαθέτει η Πτολεμαΐδα στους ξένους αθλητικούς συντάκτες.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με σκορ 50-60, χάνοντας την ευκαιρία να εξασφαλίσει μια καλή θέση στην οκτάδα. Μεγάλο όπλο της ελληνικής ομάδας ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ, ενώ οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα στα τρία μέρη.

«Δεν έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές της η ομάδα και η αιτία ήταν το μεγάλο άγχος των κοριτσιών, ιδιαίτερα στο τέλος του αγώνα» επισήμανε ο προπονητής της Εθνικής Γιώργος Βελισσαράκος.

«Πολύ υψηλού επιπέδου μπάσκετ φιλοξενεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων» επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ Λάζαρος Σαββίδης.

«Δεν θα αφήσουμε το αποτέλεσμα να μας επηρεάσει. Εμείς συνεχίζουμε» δήλωσε η αθλήτρια Ελένη Κυρατζή.

Το δήμο Πτολεμαϊδας και τους διοργανωτές συνεχάρη για τη σημαντική αυτή αθλητική διοργάνωση ο επί πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καραγιαννάκης.

Μέχρι στιγμής από το γήπεδο της Πτολεμαϊδας έχουν περάσει πολλές κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, προσφέροντας θέαμα υψηλού επιπέδου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010 16:43