Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 14:03

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΧΟΥΝΤΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΥΛΟΥ

alt« Η Επιτροπή απέστειλε στην Ελλάδα προειδοποιητική επιστολή (3/11/2009), η οποία αποτελεί το πρώτο στάδιο διαδικασίας για παράβαση όπου εκθέτει τον προβληματισμό της σχετικά με το κατά πόσον διάφορες πτυχές του ελληνικού συστήματος ασύλου συμβιβάζονται με τη νομοθεσία της ΕΕ, και ιδίως όσον αφορά την αποτελεσματική πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου και τη μεταχείριση των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζητούν άσυλο».

Αυτό απαντά η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων κα Malmström, σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής. Συνεχίζοντας την απάντησή της η Επίτροπος ανακοινώνει πως η Επιτροπή δεν έμεινε ικανοποοιημένη από τις πρώτες εξηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ότι  «στις 24 Ιουνίου 2010, η Επιτροπή απέστειλε συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα, όπου διατυπώνει περαιτέρω ανησυχίες σχετικά με τη συμμόρφωση της τελευταίας με το κεκτημένο της ΕΕ για το άσυλο, και ιδίως για το κατά πόσον οι συνθήκες υποδοχής στα κέντρα κράτησης, όπως αυτό που βρίσκεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", είναι σύμφωνες με τις ελάχιστες απαιτήσεις της οδηγίας για τις συνθήκες υποδοχής».

Καταλήγοντας η κα Malmström κάνει αναφορά στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, του οδικού χάρτη όπως αποκαλείται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας « η ελληνική κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την πρόθεσή της να προβεί σε διεξοδική μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου της, καθώς και την εκπόνηση σχετικής νομοθεσίας που περιλαμβάνει και βελτίωση των συνθηκών υποδοχής για τους αιτούντες άσυλο. Η Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρόοδο αυτή και προτρέπει την Ελλάδα να προχωρήσει επειγόντως στις εν λόγω μεταρρυθμίσεις».
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2010 14:10