Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 11:55

Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

alt«Δεν υπάρχει καινοτομία χωρίς εξωστρέφεια»

Η Υπουργός Παιδείας -εκπροσωπώντας την κυβέρνηση- συμμετείχε χθες 8 Σεπτεμβρίου 2010, στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε., στην Θεσσαλονίκη με θέμα: «Η καινοτομία αρχίζει από την Θεσσαλονίκη : από τη θεωρία στην πράξη». Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας Φορέων για την Έρευνα και Καινοτομική Επιχειρηματικότητα.

Η Υπουργός Παιδείας, στην ομιλία της, τόνισε ότι μέχρι σήμερα είχαμε ενδιαφέρουσες ιδέες, αλλά πενιχρά αποτελέσματα και πρόσθεσε ότι χρειάζονται οριζόντιες δράσεις, διότι «δεν υπάρχει καινοτομία χωρίς εξωστρέφεια». 

Συγκεκριμένα η Υπουργός πρότεινε τρεις ομάδες δράσεων οι οποίες μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα, με φορέα τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, η οποία μπορεί σε μικρότερες δράσεις να λειτουργήσει ως τελικός δικαιούχος και σε άλλες ως ενδιάμεσος φορέας όπως:

1. Οριζόντιες δράσεις που έχουν σχέση με την ταυτότητα (branding) της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, τη δικτύωση, την εξωστρέφεια, την λειτουργία της ως καταλύτη αλλαγής του τοπίου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη και την δημιουργία νέας ροής έναρξης καινοτόμων επιχειρήσεων

2. Στοχευόμενη σύνδεση της Έρευνας με την επιχειρηματικότητα μέσω του μηχανισμού των clusters, αρχικά σε 3 τομείς που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ερευνητικού δυναμικού και επιχειρήσεων και σε δεύτερη χρονική φάση, σε 2 επιπλέον τομείς με στρατηγικό ενδιαφέρον για την περιοχή

3. Κάλυψη των κενών, χρηματοδοτικών - υποστηρικτικών  εργαλείων της αλυσίδας από την Έρευνα στην διεθνή αγορά, μέσω της δημιουργίας εξειδικευμένων μηχανισμών, σύμφωνα με τις δεδομένες διεθνείς πρακτικές business angels, pre-incubators, seed capital, pre-vc .

Η Υπουργός παράλληλα τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει σημαντικές υποδομές και συνδυάζει το επιχειρηματικό κεφάλαιο με το πνευματικό απόθεμα.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 12:00