Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 10:07

ΚΚΕ: ''Ο Δήμος Κοζάνης φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες των ανθρώπων της Κοζάνης

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης αυξάνονται σταδιακά, τα επόμενα χρόνια, τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ που αφορούν τις δημοτικές ενότητες Αιανής, Ελίμειας, Ελλησπόντου και Δημητρίου Υψηλάντη. Την απόφαση στήριξαν η πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Μαλούτα (ΠΑΣΟΚ) αλλά και ο κ. Ιωαννίδης (ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγοι). Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ καταψήφισαν τις αυξήσεις.

Ο Δήμος Κοζάνης υπήρξε για μία ακόμα φορά συνεπής, ευθυγραμμισμένος με την κυβερνητική πολιτική στην στήριξη αντιλαϊκών μέτρων, έχει τη δική του ξεχωριστή συμβολή στο να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα τις συνέπειες της κρίσης. Αλλά δεν ταυτίζεται με την κυβέρνηση μόνο στις πολιτικές επιλογές. Ταυτίζεται και στον τρόπο που τις πλασάρει. Όπως οι κυβερνήσεις εμφανίζονται κάθε φορά λίγο πολύ ως σωτήρες γιατί καταφέρνουν να υλοποιηθεί το λιγότερο επαχθές σενάριο, έτσι και ο Δήμος Κοζάνης επιχειρεί με την κατάπτυστη απόφαση να φανεί ως υπερασπιστής της ισότητας και ισονομίας. Επιχειρεί να … αποκαταστήσει την ισότητα εξισώνοντας τα τιμολόγια των χωριών με τα τιμολόγια της πόλης. Και όλα αυτά γίνονται περισσότερο εξοργιστικά την στιγμή που η ΔΕΥΑΚ είναι μία κερδοφόρα επιχείρηση. Στο όνομα της ισότητας και της ισονομίας οι κάτοικοι των χωριών «θα πουν το νερό νεράκι», όπως άλλωστε και οι κάτοικοι της πόλης.

Ας αξιολογήσει ο καθένας και τον ρόλο της κίνησης «Τόπος να ζεις» και του κ. Ιωαννίδη που στήριξε την επαίσχυντη απόφαση με την ίδια επιχειρηματολογία που την προώθησε η πλειοψηφία, όπως έπραξε και σε πολλές παρόμοιες αποφάσεις την προηγούμενη περίοδο. Είναι η παράταξη που ισχυρίζεται πως το νερό πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και που ψηφίζει να μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Ας μην ξεγελαστεί κανένας με την καταψήφιση από την κ. Νανοπούλου και την παράταξή της (ΝΔ). Άλλωστε δεν ζήτησαν τίποτα παραπάνω από το να μετατεθεί λίγο αργότερα η λήψη της απόφασης, με την λογική και την ουσία της οποίας συμφωνεί.

Κάθε άνθρωπος του μόχθου δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων. Έχει να αντιμετωπίσει και τις τοπικές αρχές που εφαρμόζουν με συνέπεια αυτή την πολιτική σε τοπικό επίπεδο.

Διέξοδος είναι η οργάνωση στα σωματεία, στους συλλόγους, στις Λαϊκές Επιτροπές μέσα από τα οποία θα απαντάται ενιαία η επίθεση τόσο από τις κεντρικές όσο και από τις τοπικές αρχές. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ θα είναι μπροστά στους αγώνες για την απόκρουση των μέτρων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 10:09