Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 18:46

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα και η συμπλήρωση 132 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης, το 1878, της Επαρχίας Ελίμειας, για την κατάργηση της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου, εορτάστηκε με κάθε επισημότητα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων πολιτικών φορέων και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο Μουσείο, που δημιουργήθηκε από τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης, προς τιμήν του Μακεδονικού Αγώνα και όσων αγωνιστών έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Μακεδονίας, το τελετουργικό ξεκίνησε με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Γρεβενών, κ.κ. Σέργιου, ενώ στη συνέχεια εψάλει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Κεντρικός ομιλητής της φετινής εκδήλωσης μνήμης ήταν η συνταξιούχος δικαστική λειτουργός κα Γιώτα Σφυρή που αναφέρθηκε με ιστορικά στοιχεία σε εκείνες τις ημέρες που άναψαν τη φλόγα της επανάστασης.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Τζέλλος τόνισε πως «αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Δήμο Αιανής και για όλους εμάς που καταγόμαστε από τα χωριά του, να γιορτάζεται και να τιμάται η ιστορική ημέρα της επετείου του Μακεδονικού Αγώνα εδώ στο ομώνυμο Μουσείο, σ’ αυτό τον ιερό τόπο του Μπούρινου», ενώ απευθυνόμενος προς τη διοίκηση του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών, διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στο έργο της με κάθε τρόπο για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου όπου στεγάζεται το Μουσείο.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, οι οποίοι όπως κάθε χρόνο δίνουν το «παρών».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 13:52