Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 14:32

ΚΚΕ Ν.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ: ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 50

altΣχόλιο της ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ σε δημοσίευμα του “Θάρρους”

Με αφορμή την κινητοποίηση των μαθητών και τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και Δημοσίου την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας του δημόσιου τομέα, εμφανίστηκε άκοσμο σχόλιο στην εφημερίδα “Θάρρος” που τουλάχιστον μας εξέπληξε. Ο υπογράφων του άρθρου παραθέτει σχόλιο ... “περαστικού” όπου χαρακτηρίζει τη συμπόρευση των μαθητών με το ΠΑΜΕ σαν «παιδομάζωμα του ΚΚΕ».
Η απουσία κάποιου κριτικού έστω σχολίου από πλευράς δημοσιογράφου υποδηλώνει την προφανή συμφωνία του με την ορθότητα και την ακρίβεια του σχολίου του ...περαστικού, γι' αυτό άλλωστε έκανε τον κόπο να μοιραστεί το σχόλιο του ...περαστικού με τους αναγνώστες. 

Κατά τον «Θαρραλέο», ή κατά τον ...περαστικό, είναι ανήκουστο και πρωτοφανές να βγαίνουν οι μαθητές στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για τα χάλια της εκπαίδευσης και της κοινωνίας και μάλιστα όχι μόνο να το κάνουν αλλά να συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ. Κι επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που μαθητές κινητοποιούνται τείνουμε να ερμηνεύσουμε ότι μάλλον η ενόχληση προέρχεται από την συμπόρευσή τους με το ΠΑΜΕ. Αν για παράδειγμα είχαν επιλέξει να βρίσκονται σε συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ή του Εργατικού Κέντρου μάλλον δε θα υπήρχε πρόβλημα ...παιδομαζώματος.

Θα μας επιτρέψει ο δημοσιογράφος του “Θάρρους” όχι μόνο να μην τον ακολουθήσουμε σε μια αντιπαράθεση με όρους του 1950 αλλά και να στιγματίσουμε την προσπάθειά του, έστω και μέσω … περαστικών, να μας γυρίσει στα …παλιά καλά(;) πέτρινα χρόνια της μισαλλοδοξίας, τότε που κυριαρχούσε ο μονόλογος της Εθνικής Ηθικής Διαπαιδαγώγησης περί μιασμάτων, περί αντεθνικώς φρονούντων και άλλα …ωραία!!!

Όσο η αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων θα βαθαίνει τόσο περισσότερο η νεολαία θα αναζητά λύσεις μέσα από την ενεργοποίηση και κινητοποίησή της και η συμπόρευση ή η συστράτευση με το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ θα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για ριζικές και διαρκείς λύσεις.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 14:37