Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 12:50

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του τρόπου εφαρμογής του νέου κανονισμού ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων (Κ.Εν.Α.Κ.) οργανώνουν από κοινού το Εργαστήριο Οικοδομικής και Φυσικής των Κτιρίων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 17.30, στο αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος» της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.

Ο νέος κανονισμός έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2010 και αντικαθιστά τον προηγούμενο κανονισμό θερμομόνωσης κτιρίων. Με το νέο κανονισμό για κάθε νεοανεγειρόμενο κτίριο, καθώς και για κάθε ριζικώς ανακαινιζόμενο θα πρέπει να συντάσσεται ενεργειακή μελέτη, που θα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της οικοδομικής άδειας που υποβάλλεται στις κατά τόπους πολεοδομίες. Η ενεργειακή μελέτη αντικαθιστά τη μέχρι τώρα υποβαλλόμενη μελέτη θερμομόνωσης.

Επίσης, με το νέο κανονισμό όλα τα κτίρια, υφιστάμενα και νεοανεγειρόμενα, θα πρέπει να αποκτήσουν πιστοποιητικό ενεργειακής ταυτότητας, που θα εκδίδουν κατάλληλα εκπαιδευμένοι γι' αυτό το σκοπό μηχανικοί, οι ενεργειακοί επιθεωρητές. Αυτό το πιστοποιητικό θα συνοδεύει πλέον το κάθε κτίριο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και θα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στις διάφορες συμβολαιογραφικές πράξεις (ενοικιάσεις διαμερισμάτων, πωλήσεις, μεταβιβάσεις ακινήτων κ.τ.λ.). Θα ανανεώνεται το πολύ ανά δεκαετία ή εφόσον επέρχεται αλλαγή στην ενεργειακή συμπεριφορά των κτιρίων λόγω οικοδομικών ή ηλεκτρομηχανολογικών επεμβάσεων σ' αυτό.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 12:51