Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 14:35

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ-Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στην Κοζάνη [ Γραφείο Αστυνομικού Διευθυντή Τσόντζα 2 1ος όροφος] σήμερα την 14 του μήνα Οκτωβρίου, του έτους 2010, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.30, κατόπιν του υπ’ αρίθμ. 1003/2/642-ιδ από 11-10-2010 εγγράφου-πρόσκληση της Α.Δ. Κοζάνης, προσήλθαν και έλαβαν μέρος στην σύσκεψη-συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ που θα λάβει χώρα της 27-10-2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης μεταξύ των ομάδων «ΠΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ -Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», οι παρακάτω:

-[1] Αστυνομικός Διευθυντής Κοζάνης κ. Γεώργιος ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ Δ/ντης Α.Δ. Κοζάνης

-[2] Εκπρόσωπος Δ.Ε.Α.Β. κ. Γεώργιος ΔΗΜΟΛΑΣ

-[3] Εκπρόσωπος Ε.Π.Ο. κ. Χρήστος ΣΑΒΒΑΣ

-[4] Εκπρόσωπος Π.Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ κ. Αγάπιος ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ και κ. Εμμανουήλ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ

-[5] Εκπρόσωπος Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κ. Ιωάννης ΖΑΒΡΑΔΙΝΟΣ

-[6] Υπεύθυνος Ασφαλείας Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κ. Θεόδωρος ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

-[7] Εκπρόσωπος Δ.Α.Κ. Κοζάνης κ. Θεόδωρος ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

Στην σύσκεψη παρέστησαν οι Διοικητές των αρμοδίων για τη λήψη αστυνομικών μέτρων Υπηρεσιών:

-[1] Α/Β’ κ. Παντελής ΟΥΣΤΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, αναπληρωτής Διοικητής του Α.Τ. Κοζάνης.

-[2] Υ/Α’ κ. Φίλιππος ΖΟΥΡΝΑΤΖΗΣ, αναπληρωτής Διοικητής του Τ.Τ. Κοζάνης.

-[3] Υ/Α’ κ. Κωνσταντίνος ΤΣΙΒΙΚΗΣ, αναπληρωτής  Διοικητής του Τ.Α. Κοζάνης.

Πρακτικά της σύσκεψης τηρήθηκαν από τον Ανθ/μο κ. Αντώνιο ΜΑΡΤΙΝΗ του Γ.Α.Α./Α.Δ. Κοζάνης.

2. Μετά την συζήτηση αποφασίσθηκαν τα ακόλουθα :

Να ληφθούν αυξημένα μέτρα τάξης, ασφαλείας και τροχαίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη αυτού, διαθέτοντας προς τούτο τις απαραίτητες αστυνομικές δυνάμεις, τόσο στο χώρο διεξαγωγής του όσο και πέριξ του Δ.Α.Κ. Κοζάνης, για το ενδεχόμενο δημιουργίας επεισοδίων με τελικό σκοπό την ομαλή διεξαγωγή του και την πρόληψη-αποτροπή επεισοδίων και έκνομων ενεργειών σε βάρος προσώπων ή πραγμάτων.

Ειδικότερα:

[α] Οι φίλαθλοι της ΠΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ θα καταλάβουν τις κερκίδες που αντιστοιχούν στις θύρες 1 και 2 του Σταδίου.

[β] Οι φίλαθλοι της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα καταλάβουν τις κερκίδες που αντιστοιχούν στη θύρα 3 του Σταδίου, χωρητικότητας 2000 θέσεων. Η είσοδος τους στο γήπεδο θα γίνεται από την βόρεια πύλη του Σταδίου στην οποία θα λειτουργεί και εκδοτήριο εισιτηρίων.

[γ] Οι επικεφαλής των μέτρων τάξης, τροχαίας και ασφάλειας με συμφωνία των Π.Α.Ε., διατηρούν το δικαίωμα όπως προβούν σε ανακατατάξεις θέσεων των φιλάθλων, εφ’ όσον απαιτηθεί από την εξέλιξη των συνθηκών του αγώνα..

[δ] Απαγορεύεται η προσέγγιση φιλάθλων στο γήπεδο που δεν διαθέτουν εισιτήρια όσοι τελούν σε προφανή κατάσταση μέθης ή ευρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

[ε] Διενέργεια ελέγχου των εισερχόμενων στο γήπεδο φιλάθλων, ώστε να αποτραπεί η εισαγωγή απαγορευμένων αντικειμένων [πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών, και άλλων αντικειμένων πρόσφορων για επίθεση]

[στ] Να απαγορευτεί από το κυλικείο του Δ.Α.Κ. Κοζάνης η κατοχή προς διάθεση και η διάθεση στο καταναλωτικό κοινό εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών, χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς σε γυάλινες, μεταλλικές κλπ συσκευασίες, πλην πλαστικών και χάρτινων συσκευασιών με ευθύνη των πωλητών του κυλικείου. Κατά την διάρκεια του αγώνα τα προϊόντα σε πλαστικές ή χάρτινες συσκευασίες πωλούμενα προς το καταναλωτικό κοινό [συμπεριλαμβανομένου αυτό ων κερκίδων], να επιπωματίζονται ή να ανοίγονται παρουσία του πελάτη-αγοραστή το δε περιεχόμενο κάθε μίας των συσκευασιών αυτών να μεταφέρεται εξ ολοκλήρου σε πλαστικά κύπελλα με πώμα, που παραδίδονται στον καταναλωτή.

[ζ] Να μην επιτραπεί η εισαγωγή πανό με υβριστικό περιεχόμενο.

[η] Να συσταθεί στον υπεύθυνο του γηπέδου να αναγγείλει από τα μεγάφωνα την αποφυγή υβριστικών συνθημάτων.

[θ] Να πραγματοποιηθεί έρευνα σε όλους τους χώρους του γηπέδου [κερκίδες, διαδρόμους, διαζώματα και λοιπούς βοηθητικούς χώρους] που προσφέρονται για εναπόθεση ή απόκρυψη πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών ή άλλων αντικειμένων πρόσφορων για επίθεση, από συνεργείο Ο.Ε.Ε.Μ. του Τ.Α. Κοζάνης δύο ώρες πριν την εκτέλεση των αστυνομικών μέτρων και εν συνεχεία επιτήρηση των προαναφερόμενων χώρων.

[ι] Οι δύο Π.Α.Ε. [ΠΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ–ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ] μέχρι την 10.00 ώρα της 25-10-2010 να μας γνωρίσουν με ΦΑΞ στην Α.Δ. Κοζάνης [24610-25288] τα ονοματεπώνυμα των υπεύθυνων των αθλητικών αποστολών, μαζί με τους αριθμούς τηλεφώνων [κινητών και σταθερών].

[ια] Η Διοίκηση του Δ.Α.Κ. Κοζάνης μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία [25-10-2010/10.00] να μας διαβιβάσει με ΦΑΞ [24610-25288] καταστάσεις με τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς τηλεφώνων [κινητών και σταθερών] των υπευθύνων ασφαλείας του γηπέδου.

[ιβ] Ο υπεύθυνος για θέματα αντιμετώπισης βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, που ορίσθηκε από την ΠΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ κ. Βασίλειος ΚΟΝΤΟΣ [ή ο αναπληρωτής κ. Εμμανουήλ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ], καθώς και όλο το προσωπικό ασφαλείας, προ και μετά τον αγώνα να συνεργάζονται με τον επόπτη των αστυνομικών μέτρων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

[ιγ] ΠΑ.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

- Να γνωρίσει με ΦΑΞ στην Α.Δ. Κοζάνης [24610-25288] μέχρι την 10.00 ώρα της [25-10-2010],  ονοματεπώνυμα του οδηγών το λεωφορείου της αθλητικής αποστολής και του οχήματος μεταφοράς των αποσκευών και αριθμούς κινητών τηλεφώνων τους.

-Να γνωρίσει εντός του ως άνω χρόνου στο ίδιο ΦΑΞ, το αναλυτικό πρόγραμμα κίνησης της αθλητικής αποστολής [Ημερομηνία και ώρα αναχώρησης από Αθήνα-ακολουθητέο δρομολόγιο ώρα άφιξης στην περιοχή αρμοδιότητας μας και κάθε άλλη χρήσιμη πληροφορίας] καθώς και τον χώρο [Ξενοδοχείο] στον οποίο η αποστολή θα καταλύσει.

-Να γνωστοποιήσει σε όλα τα προαναφερόμενα πρόσωπα [οδηγούς λεωφορείων-οχημάτων αποστολής της ομάδας] ότι θα πρέπει προ, κατά και μετά τον αγώνα νε συνεργάζονται μεταξύ τους και με τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων, για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων προς διατήρηση της ευταξίας τόσο στο χώρο της αθλητικής εγκατάστασης όσο και πλησίον αυτής.

-Να ενημερώσει τους υπεύθυνους ασφαλείας των Συνδέσμων των φιλάθλων της πέραν των αναφερομένων στο προηγούμενο εδάφιο και για όλα τα αποφασισμένα στην παρούσα σύσκεψη.

[ιδ] Οι δύο Π.Α.Ε. να ενημερώσουν τους υπεύθυνους των αθλητικών αποστολών ότι όσοι βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι εγγεγραμμένοι στο φύλλο αγώνα.

[ιστ] Στα αποδυτήρια του Δ.Α.Κ. να παρευρίσκονται μόνο οι δικαιούμενοι από τους Κανονισμούς.

[ιε] Η αθλητική αποστολή και των δύο Π.Α.Ε. να μεταβούν στο Δ.Α.Κ. με λεωφορεία και να αποχωρήσουν μετά τη λήξη του αγώνα με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και σύμφωνα με τις υποδείξεις των επικεφαλής αυτών. Τα λεωφορεία να σταθμεύσουν στην περιοχή του Κ.Τ.Ε.Ο τα οποία θα φρουρούνται από αστυνομική δύναμη.

 [ιστ] Το όχημα μεταφοράς των αποσκευών της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ να συνοδευτεί από αστυνομική δύναμη κατά τις κινήσεις του εντός ορίων δικαιοδοσίας μας. Φρούρηση οχήματος που θα σταθμεύσει στην περιοχή του Κ.Τ.Ε.Ο. Κοζάνης.

[ιζ] Συνοδεία του λεωφορείου της αποστολής της φιλοξενούμενης Π.Α.Ε. και του οχήματος μεταφοράς αποσκευών και κατά τις κινήσεις έκτος περιφέρειας αρμοδιότητας μας σε συνεργασία με όμορες και συναρμόδιες Αστυνομικές Διευθύνσεις. Επιτήρηση και φρούρηση του πάγκου της φιλοξενούμενης ομάδας και του χώρου των επισήμων της φιλοξενούμενης Π.Α.Ε.

[ιη] Φρούρηση οχημάτων των διαιτητών που θα σταθμεύσουν στην περιοχή του Κ.Τ.Ε.Ο. Κοζάνης.

[κα] Φρούρηση των δημοσιογράφων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού τους.

[ιθ] Επιτήρηση-φρούρηση του χώρου διαμονής της φιλοξενούμενης Π.Α.Ε. στο ξενοδοχείο, το όνομα του οποίου θα γνωστοποιήσει η εν λόγω Π.Α.Ε. με ΦΑΞ [24610-25288] μέχρι την 10.00 ώρα της 25-10-2010.

[κ] Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης από 12.00 έως την 21.00 ώρα της 27-10-2010 επί της οδού Ολυμπιάδος, η οποία βρίσκεται έμπροσθεν του Δ.Α.Κ. Κοζάνης.

[κα] Μέριμνα όπως οι θύρες της αθλητικής εγκατάστασης παραμένουν κλειστές πλην αυτών που χρησιμοποιούνται για την ασφαλή έξοδο και αποχώρηση των φιλάθλων.

[κβ] Οι θύρες του Δ.Α.Κ. να ανοίξουν δυόμιση  ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

[κγ] Απομάκρυνση από την αθλητική εγκατάσταση υλικών οικοδομών και άλλων αντικειμένων πρόσφορων να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

[κδ] Λήψη απαραίτητων μέτρων τροχαίας για την διάθεση-ανάπτυξη στην περιοχή του οδικού δικτύου της αθλητικής εγκατάστασης των απαιτούμενων δυνάμεων για την ρύθμιση της κυκλοφορίας-κυρίως πριν την έναρξη και μετά τη λήξη του αγώνα- για την απρόσκοπτη προσέλευση/αποχώρηση των αποστολών των ομάδων και των φιλάθλων.

[κε] Υποβολή σχετικού αιτήματος στο Ε.Κ.Α.Β. και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για διάθεση απαιτούμενων μέσων και προσωπικού.

[κστ] Όλοι οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μετά το πέρας του αγώνα θα παραμείνουν στις θέσεις τους και αφού απομακρυνθούν οι φίλαθλοι της τοπικής ομάδας θα οδηγηθούν έξωθεν της κεντρικής πύλης του Δ.Α.Κ. όπου και θα επιβιβαστούν στα λεωφορεία.

[κζ] Να εκδοθούν από την Ε.Π.Ο. πέντε [5] διαπιστεύσεις για κάθε ομάδα με τις οποίες να παρέχεται στους κατόχους τους πρόσβαση σε όλους τους χώρους του γηπέδου.

[κη] Από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κατατέθηκε έγγραφο με προτάσεις μέτρων τάξης, τροχαίας και ασφάλειας το οποίο επισυνάπτεται.

 

Προς πίστωση συντάχθηκε το παρόν πρακτικό το οποίο αφού αναγνώσθηκε και βεβαιώθηκε υπογράφεται ως ακολούθως:

-Αντίγραφο του παρόντος πρακτικού χορηγήθηκε στους παρισταμένους.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 14:37