Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 14:34

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ «ΙΠΠΟΦΑΕΣ»

altΟλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα κατάρτισης στην καλλιέργεια του φυτού «Ιπποφαές» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας και υλοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιανής. Στο πρόγραμμα κατάρτισης δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούν διεξοδικά οι συμμετέχοντες στην φύτευση, καλλιέργεια και συγκομιδή του Ιπποφαούς. Αναλύθηκαν πλήρως οι προοπτικές του φυτού για την τοπική οικονομία καθώς έγινε αντιληπτό ότι αποτελεί μία ελπιδοφόρα καλλιέργεια με μεγάλες αποδόσεις.

Εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος ολοκληρώνεται και τυπικά η ίδρυση του «Αγροτικού Συνεταιρισμού καλλιέργειας δυναμικών καλλιεργειών Δυτικής Μακεδονίας» με έδρα την Αιανή ώστε να ακολουθήσει η φύτευση περίπου 35 στρεμμάτων Ιπποφαούς στην περιοχή της Αιανής από τους ειδικευμένους γεωπόνους Γάτσιο Κάσσανδρο και Μπίμπο Σπύρο οι οποίοι ανάλαβαν να καταρτίσουν και τους συμμετέχοντες στο εν΄ λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν 15 εν’ δυνάμει καλλιεργητές. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο υπεβλήθησαν σε αξιολογική διαδικασία με την ολοκλήρωσή του και απέκτησαν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης την οποία θα χρησιμοποιήσουν για την εγγραφή τους στον Συνεταιρισμό, εφόσον το επιθυμούν.

Χωρίς τη συνδρομή της Ν.Α. Κοζάνης αλλά και του Δήμου Αιανής το εγχείρημα αυτό δεν θα επιτύγχανε και τόσο το Ινστιτούτο όσο και η προσωρινή διοίκηση του Συνεταιρισμού αισθάνεται την ανάγκη να τους ευχαριστήσει για την ολόπλευρη στήριξή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στο Ι.Π.Α.Δ.Μ. και στο τηλ.: 2461026622 κ. Χατζηπαύλου Βούλα.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010 14:40