Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 11:09

ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣ

altΑνάδειξη της πόλης της Πτολεμαΐδας ως ισότιμο εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο του Νομού Κοζάνης, μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις της νέας Περιφερειακής Αρχής, πρότεινε ο Γιώργος Δακής κατά την επίσκεψή του το πρωί του Σαββάτου (23/10/2010) στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Νομό Φλώρινας, βρέθηκε στο Μεσονήσι, το Αρμενοχώρι και το Αμμοχώρι, με προτάσεις για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής και την αρμονική συνύπαρξη και ανάπτυξή του με το αστικό κέντρο της πόλης της Φλώρινας

Το πρωί του Σαββάτου, ο Γιώργος Δακής, συνοδευόμενος από Υποψήφιους Συμβούλους της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, επισκέφτηκε το Εμπορικό Κέντρο της πόλης της Πτολεμαΐδας. Για πάνω από δύο ώρες, συνομίλησε με ιδιοκτήτες, εργαζομένους αλλά και πελάτες, τόσο από εμπορικά καταστήματα όσο και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών. Η δύσκολη συγκυρία, που οδηγεί στη μείωση των θέσεων απασχόλησης, το ξενοίκιασμα των κεντρικών καταστημάτων αλλά και το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων, λόγω της πτώσης του τζίρου, είναι μία κατάσταση που βιώνει όχι μόνο το κέντρο της Πτολεμαΐδας, αλλά το σύνολο της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, ανέλυσε πτυχές του προγράμματος δράσης του Συνδυασμού του, ως επόμενη περιφερειακή αρχή, ενώ παράλληλα έκανε έκκληση στους ιδιοκτήτες ακινήτων του εμπορικού κέντρου να συζητήσουν εκ νέου το ύψος των μισθωμάτων, με σκοπό τη μείωση των λειτουργικών εξόδων κάθε επιχείρησης. «Κάθε κρίση πρέπει να την αντιμετωπίζουμε όλοι, από κοινού, για να διαφυλάξουμε το πολύτιμο αγαθό της κοινωνικής συνοχής», υπογράμμισε ο κ. Δακής, απευθυνόμενος στους συνομιλητές του.

Ο κ. Δακής, δεσμεύτηκε να συζητήσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της πόλης της Πτολεμαΐδας και με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Κορκίδη, κατά τη σημερινή συνάντηση που θα έχει μαζί του, στην πόλη της Κοζάνης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Γιώργος Δακής, συνοδευόμενος από τον Υποψ. Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημήτρη Ηλιάδη και το σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων της Νομού, επισκέφθηκαν το Μεσονήσι, το Αρμενοχώρι και το Αμμοχώρι. Τρία τοπικά διαμερίσματα, κοντά στο αστικό κέντρο της Φλώρινας, όπου οι κάτοικοι ασχολούνται κατά βάση με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της συζήτησης, ενώ οι κάτοικοι ζήτησαν από τον υποφ. Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας τη στήριξή του, με άμεσες δράσεις, ώστε οι νέοι να μπορούν να παραμείνουν στον τόπο τους και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.

Επίσης, οι κάτοικοι δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την τακτική επαφή του κ. Δακή με το σύνολο του Νομού Φλώρινας, ενώ από την μεριά του ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η συχνή αυτή επικοινωνία, αποτελεί την απαρχή μίας νέας σχέσης ουσιαστικής συνεργασίας και από κοινού ανάπτυξης της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης τόσο με το Νομό Φλώρινας, όσο και με τις υπόλοιπες ακριτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010 11:24