Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 12:52

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ

altΣε μια τεράστια συγκέντρωση της δημοτικής Ενότητας της Αιανής μίλησε η υποψήφια Δήμαρχος Κοζάνης ΑΝΝΑ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ το απόγευμα της Κυριακής 24/10.

Η Αίθουσα Τέχνης Αιανής γέμισε ασφυκτικά από δημότες και η υποψήφια Δήμαρχος εξήγγειλε τις προγραμματικές της δεσμεύσεις για την Αιανή.

Είμαστε αποφασισμένοι :
- Να   μπούμε μπροστά   σε εκστρατεία   άμεσης επίλυσης   των θεσμικών   προβλημάτων    αξιοποίησης   της παραλίμνιας ζώνης.  

Ανήκει στον τόπο μας και δεν πρόκειται   να αφήσουμε τον τόπο μας να φθίνει, όταν έχουμε   δίπλα μας   αυτόν τον θησαυρό.

- Προγραμματίζουμε δημιουργία δρόμου περιφερειακού της λίμνης χαραγμένου μέσα από κοινόχρηστες εκτάσεις του Δήμου Αιανής και των άλλων παραλίμνιων Δήμων που θα ενοποιεί τις ήδη υπάρχουσες μεμονωμένες παραλίμνιες δραστηριότητες των οικισμών και τους παραλίμνιους αρχαιολογικούς , ιστορικούς και πολιτιστικούς χώρους.

Ετσι θα ενισχυθούν οι εναλλακτικές δραστηριότητες (αγροτουρισμός – οικοτουρισμός, ψυχαγωγικές δραστηριότητες) του Δήμου και θα αποτελέσει κίνητρο ανάπτυξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με την δημιουργία χώρων εστίασης , διασκέδασης ή ακόμα και καταλυμάτων με θέα την λίμνη.

- Ενισχύουμε το ΜΟΥΣΕΙΟ της Αιανής και δημιουργούμε πολιτιστικά γεγονότα γύρω από αυτό.

- Προβάλλουμε την ΑΙΑΝΗ σαν την πρωτεύουσα της Ανω Μακεδονίας.

- Δημιουργούμε νέους κοινόχρηστους χώρους και εξωραϊζουμε τις πλατείες και τις παιδικές χαρές.

- Προτεραιότητα : Εργα υποδομής   στον πρωτογενή τομέα με έμφαση στην αγροτική οδοποιϊα και τα αρδευτικά έργα. Ενισχύουμε τους κτηνοτρόφους της Αιανής.

- Αντιμετωπίζουμε την Αιανή σαν τον πόλο έλξης της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου. 

- Ο Αρχαιολογικός   τουρισμός   και ο οικοτουρισμός ανήκουν στην Αιανή.

- Βελτιώνουμε   τις οδικές υποδομές.
- Εφαρμόζουμε πρόγραμμα   ολοκληρωμένης ανάπτυξης   των ορεινών περιοχών.

- Αναδεικνύουμε στο πανελλήνιο με συστηματική   προσπάθεια   τον αρχαιολογικό χώρο και δημιουργούμε συνθήκες   για ανάπτυξη   ξενοδοχειακής υποδομής.

- Βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσης στην Κερασιά, την Μηλιά, το Χτένι, την Αγία Παρασκευή, την Ροδιανή, το Ρύμνιο. 

- Αξιοποιούμε το πλατανόδασος .

- Αναδεικνύουμε και προβάλλουμε το Μουσείο Μακεδονικού αγώνα.

- Επενδύουμε στον πολιτισμό και τον αθλητισμό και δημιουργούμε αθλητικές εγκαταστάσεις .

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 12:56