Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 11:18

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΑΝΗΣ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ

altΗ πρώτη εικόνα από τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, δείχνει
μια γενικότερη απαξίωση των πολιτών προς τον « Καλλικράτη » τις επιλογές του και τους κομματικούς συνδυασμούς.
Η Σ.Ε.Α. Φορέων και Πολιτών Αιανής, κρίνοντας τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του Νέου « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ »Χάρτη της Χώρας μας, επισημαίνει τονίζοντας τα εξής :
- Στην Αιανή τα ψηφοδέλτια που υποστήριξαν την παραμονή του Ιστορικού Δήμου Αιανής ανήλθαν σε ( 188 ) και με ποσοστό 12%.
- Κατεγράφησαν ως μια δύναμη με μεγάλη δυναμική, παρά τις μεθοδεύσεις και τους διεμβολισμούς από πρόσωπα και μηχανισμούς .
-Αν σ΄ αυτή την εικόνα, προσθέσουμε και την αποχή των ( 654 ) ποσοστό 28% στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της Αιανής, τότε προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι πολίτες της Αιανής κατέδειξαν τη σθεναρή αντίθεσή τους στο σχέδιο « Καλλικράτης », που απεργάζεται την περιθωριοποίηση της κοινωνίας μας και ακυρώνει την δυναμική συμμετοχική διαδικασία των δημοτών μας στα « κοινά » και στον ίδιο τον Δήμο Αιανής .!
-Κάποιοι συνδημότες μας, βιάστηκαν και προσέτρεξαν να μην χάσουν το τρένο των υποψηφιοτήτων στους κομματικούς συνδυασμούς. Πιστεύουμε πως, σήμερα θα είχαν κάνει διαφορετική επιλογή.!
-Το πρωτόγνωρο πανελλαδικό ποσοστό αποχής 40 % από τις εκλογές, καταδεικνύει την απαξίωση των πολιτών στους κομματικούς συνδυασμούς και την πολιτική των κομμάτων. Είναι η νέα μεγάλη δύναμη των πολιτών, κόντρα στην αναχρονιστική νοοτροπία των κομμάτων.!
-Η Τ.Α. είναι υπόθεση και καθήκον των δημοτών της κάθε τοπικής Κοινωνίας κι όχι των κομμάτων.!
-Η μη κατάρτιση συνδυασμών ανεξάρτητων, πλην των κομματικών, είναι ένα από τα αδύνατα σημεία του « Καλλικράτη ». Με αποτέλεσμα, να στερείται η ελεύθερη κι ανεξάρτητη έκφραση και εκπροσώπηση στην διαφορετικότητα των πολιτών.
-Πιστεύουμε ότι, στο άμεσο μέλλον, πρέπει να θεσπιστεί η απλή αναλογική, ως το μόνο εκλογικό και δίκαιο σύστημα, εκλογής όλων των οργάνων Τ.Α. και Π.Α..
Από μέρους της Σ.Ε.Α., να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες – ψηφοφόρους της Αιανής που στήριξαν την κίνησή μας κι όλοι μαζί να καταδείξουμε στην κάλπη το μεγάλο ΝΑΙ στην παραμονή, ως ανεξάρτητου, του Ιστορικού Δήμου Αιανής.
Επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες - δημότες που με την στάση της αποχής από τις εκλογές ( σεβόμενοι την πράξη τους, ως μορφή διαμαρτυρίας, αν και ήταν παρόντες, να μην ασκήσουν το εκλογικό τους καθήκον,), ένωσαν μαζί μας την φωνή τους για τον ίδιο σκοπό, αλλά και όλους τους συνδημότες, που λόγω των δεσμεύσεων τους προς τους υποψήφιους των Συνδυασμών, ναι μεν ψήφισαν, αλλά συνυπέγραψαν μαζί μας την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας και δικαίωση του αιτήματός μας, να παραμείνει
ο Ιστορικός Δήμος Αιανής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ.
Αυτή η ΝΙΚΗ, είναι η πρώτη ΝΙΚΗ της Αιανής και της Κοινωνίας της.
Τέλος, ως Σ.Ε.Α. Φορέων και Πολιτών Αιανής, δηλώνουμε ότι δεν υποστέλλουμε τη Σημαία του Αγώνα μας. Θα συνεχίσουμε με ενέργειες και δράσεις, να πραγματωθεί ο στόχος κι ο σκοπός της παραμονής του Ιστορικού μας Δήμου. Θα επαγρυπνούμε, τόσο για την αυτονομία του Δήμου μας, όσο και για τις επιλογές της Νέας Δημοτικής Αρχής του « Καλλικράτειου » Δήμου Κοζάνης, οι οποίες αφορούν το μέλλον και την προοπτική της Κοινωνίας της Αιανής.
Η Αγάπη προς την Αιανή ας πρυτανεύσει.!
Με την βεβαιότητα ότι οι επόμενες εκλογές θα βρουν την Αιανή Ανεξάρτητη συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ.

Η Σ.Ε.Α. Φορέων και Πολιτών Αιανής
Για την παραμονή του Ιστορικού Δήμου Αιανής
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 11:21