Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 08:34

Ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Ø   ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Ø   ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

 

     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο πακέτο μέτρων άγριας μονόπλευρης λιτότητας, που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση.

     Αντί να καταμεριστούν τα βάρη της εξόδου από την κρίση στους έχοντες και κατέχοντες, σ’αυτούς που μόνιμα και διαχρονικά φοροδιαφεύγουν, η Κυβέρνηση επέλεξε να φορτώσει το κόστος στα μόνιμα υποζύγια του προϋπολογισμού, στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους.

     Είμαστε αντίθετοι στη μείωση των μισθών (κατά 7% για τη ΔΕΗ), γιατί πρόκειται για κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

     Είμαστε αντίθετοι στην περικοπή κατά 30% των δώρων Πάσχα – Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας.

     Είμαστε αντίθετοι στην περικοπή της “επιχορήγησης” στον ΟΑΠ/ΔΕΗ. Θυμίζουμε ότι ο ΤΑΠ/ΔΕΗ δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έτσι όπως άλλωστε αναφέρει και η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του έτους 2010, το ποσό που διατίθεται για τον ΤΑΠ/ΔΕΗ (ΟΑΠ/ΔΕΗ) είναι αντιπαροχή έναντι της περιουσίας των εργαζομένων, με βάση το άρθρο 34 του Ν. 2773 του 1999, που ψηφίστηκε από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.

      Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότι την κρίση πρέπει να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν και όχι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που δεν φταίνε σε τίποτα.

     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε αγωνιστική ετοιμότητα, έτσι ώστε μαζί με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τη ΓΣΕΕ να υπερασπιστούμε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που πλήττονται βάναυσα.

     Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά στην στάση εργασίας που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, αύριο Παρασκευή 5-3-2010, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 08:36