Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 14:14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

altΟι γυναίκες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να υφίστανται σήμερα πολλαπλές διακρίσεις και να αποτελούν τα πρώτα και τα κύρια θύματα βίας και εκμετάλλευσης.

Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν ζωτικό συμφέρον για παγκόσμιες αλλαγές στον τρόπο που παράγεται και διανέμεται ο πλούτος, για μέτρα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και χειραφέτησης των γυναικών, για τον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων.

Από την άλλη πλευρά για να προχωρήσει και να εδραιωθεί μια τέτοια προοπτική είναι απαραίτητη η συμβολή και ο αγώνας των γυναικών. Και όχι μόνο γιατί ο γυναικείος πληθυσμός αποτελεί ποσοτικά και ποιοτικά μια τεράστια δύναμη. Αλλά και γιατί η γυναίκα είναι φορέας ειδικών αξιών δικών της αξιώσεων και ιδεών. Οι γυναίκες είναι ιστορικά μια νέα δύναμη ανανέωσης, γεμάτη ενεργητικότητα, δημιουργικό πνεύμα, ικανότητες και νέες ιδέες, γιατί αγωνίζονται να αποτινάξουν μια μακραίωνη καταπίεση.

Ο ελληνικός λαός βιώνει σήμερα τεράστια προβλήματα. Υφίσταται τις καταστροφικές συνέπειες της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ τα τελευταία χρόνια.

Η μεγάλη οικονομική και δημοσιονομική κρίση που περνάει σήμερα η πατρίδα μας πλήττει ήδη και θα πλήξει ακόμη περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τα πλέον αδύναμα οικονομικά στρώματα. Με ιδιαίτερη ένταση και δυστυχώς κατά προτεραιότητα, πλήττει τον πλέον «αδύναμο κρίκο» της κοινωνίας που είναι οι γυναίκες. Στα ήδη οξυμμένα προβλήματα των γυναικών,  λόγω των πολλαπλών ρόλων τους στην οικογένεια και την κοινωνία, έρχονται να προστεθούν και νέα.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ τα τελευταία πεντέμιση χρόνια λεηλάτησαν και πτώχευσαν το ελληνικό κράτος. Δυστυχώς όμως κράτος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την δημοσιονομική του εξυγίανση και στην παρούσα τραγική συγκυρία τα αναγκαία μέτρα διάσωσης επιβαρύνουν και τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος. Στην προσπάθεια αυτή απαιτείται η ενεργός συμμετοχή όλων μας. Το πρόβλημα της εξυγίανσης του κράτους της δημόσιας διοίκησης και του πολιτικού συστήματος δεν αφορά μόνο τις κορυφές της δημόσιας ζωής αλλά αγγίζει βασικές απαιτήσεις των πολιτών σ’ ότι αφορά τις σχέσεις τους με τους θεσμούς και τα κόμματα. Σ’ αυτή την απαίτηση οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο.

Ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ καλεί όλες τις γυναίκες της χώρας να στηρίξουν ενεργά την μεγάλη προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης να βγάλουν την πατρίδα από την κρίση και να την οδηγήσουν στο δρόμο της ανάπτυξης.        

Tο ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευθεί με το πρόγραμμά του για τη στήριξη της γυναίκας, της οικογένειας και την εξισορρόπηση επαγγελματικής, οικογενειακής και προσωπικής ζωής. Στις ιδιαίτερα δύσκολες σημερινές συνθήκες η υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν ένα δίχτυ προστασίας από ορισμένες συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

  1. Προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση. Ενδυνάμωση των μηχανισμών ελέγχου εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας.
  2. Μέτρα στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας.
  3. Στήριξη στην ανασφάλιστη νοικοκυρά.
  4. Δίχτυ προστασίας, πρόνοιας και υποστηρικτικών δομών για την γυναίκα και την οικογένεια, στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας.
  5. Φροντίδα των παιδιών σε βρεφική και νηπιακή ηλικία, διπλασιασμός των βρεφονηπιακών σταθμών πλήρους ωραρίου, επιχορήγηση του κόστους φύλαξης των παιδιών σε σταθμούς, ολοήμερο νηπιαγωγείο.
  6. Υποστήριξη νέων ζευγαριών στην προσπάθεια απόκτησης οικογένειας, οικονομική στήριξη,  ιατρική μέριμνα,  φορολογική ελάφρυνση.
  7. Μεταρρύθμιση στο καθεστώς υιοθεσίας και αναδοχής παιδιών
  8. Εκσυγχρονισμός του Οικογενειακού Δικαίου
  9. Μέριμνα για τις οικογένειες παιδιών με αναπηρία.
  10. Στήριξη γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας
 

  

Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ ΚΟΖΑΝΗΣ
 
ΤΟΜΕΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 14:17