Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 14:28

«ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»: ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

·      ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΟΥ ΛΚΔΜ

·      ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

          Αιφνιδιαστικό  και ολοήμερο έλεγχο πραγματοποίησαν στις 4 Μαρτίου στελέχη κλιμακίου της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος στα Ορυχεία Μαυροπηγής – Καρδιάς και Νοτίου, παρουσία των συνδικαλιστικών στελεχών του Συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

     Για πολλοστή φορά διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων από τη ΔΕΗ και τους εργολάβους, την ευθύνη των οποίων φέρει και πάλι αποκλειστικά η ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα οι παραβάσεις αφορούν:

-        Το μείζον ζήτημα διαχείρισης της τέφρας, αφού συνεχίζει να γίνεται αποθήκευση για μελλοντική χρήση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη ρύπανση στη γύρω περιοχή. Οι δρόμοι του Ορυχείου που στρώνονται με τέφρα, με την προοπτική να εξυγιανθούν, δεν καλύπτονται στην συνέχεια με αμμοχάλικο, με αποτέλεσμα όταν  διέρχονται οχήματα να  δημιουργείται ασφυκτικό σύννεφο σκόνης.  

-        Τα υψόμετρα πρανών μεταξύ των Τομών – βαθμίδων εξόρυξης, όπου σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται τα όρια ασφαλείας. Η σχέση τους είναι δυσανάλογη με τις δυνατότητες των μηχανημάτων – εκσκαφέων, αφού δημιουργείται συχνή υποσκαφή και είναι ορατός ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος από κατολισθήσεις.

     Παρά το γεγονός ότι τελευταία βελτιώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό η κατάσταση με τα αναρίθμητα παράνομα φορτηγά, σήμερα διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν από την Επιθεώρηση Μεταλλείων σωρεία παραβάσεων από αναρίθμητα φορτηγά με οδηγούς που δε φέρουν  τις κατάλληλες άδειες οδήγησης.

     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί:

-        την ΓΔΟΡ της ΔΕΗ να αναλάβει τις ευθύνες για την πιστή εφαρμογή των κανόνων, για την ασφαλή και υγιή εργασία στους χώρους του ΛΚΔΜ και

-        την Κυβέρνηση να συστήσει επιτέλους Τμήμα Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος στην Πτολεμαΐδα.   

ΤΑ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 

Είμαστε ¨ευτυχείς¨ που ξεκινάμε την σύνταξη και αυτού του δελτίου τύπου με την φράση:

«Από θαύμα γλίτωσε οδηγός οχήματος UNIMOC σε εργατικό ατύχημα που συνέβη στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου».

Και για μία ακόμα φορά αναρωτιόμαστε: ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ; 

Ο… δράστης του παρ’ ολίγου θανατηφόρου, ανήκει στη γενιά της δεκαετίας του 1970 και είναι εξαιρετικά ¨κουρασμένος¨, ¨σε κάκιστη κατάσταση¨, ¨ξεχαρβαλωμένος¨ και με πολλές ελλείψεις. Ένα τέτοιο unimoc δεν μπορεί παρά να αποτελεί -πολύ ωμά- «κινούμενο τάφο» για τους εργαζόμενους της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.

Να του ζητήσουμε ευθύνες, να το πάμε στα δικαστήρια, να το διώξουμε ποινικά; Φυσικά όχι. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κινήσουμε κάθε διαδικασία προς όλους εκείνους που μπορούν να προβούν στα αυτονόητα και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΈΝΩΝ – ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, που αφήνουν ΤΡΑΓΙΚΑ εκτεθειμένους τους εργαζόμενους και αυξάνουν τραγικά το ρίσκο πρόκλησης εργατικού ατυχήματος, που ΕΚΕΘΕΤΕΙ ΤΗ ΔΕΗ. 

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Τ Ω Ρ Α γιατί  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Παγκόσμια ημέρα για τη γυναίκα. Ημέρα γιορτής, προβληματισμού, αναθεωρήσεων, σχεδιασμού. Ημέρα που θεσμοθετήθηκε για να αναδείξει το ρόλο των γυναικών στη διαμόρφωση της παγκόσμιας ιστορίας και για να υπενθυμίζει πως ασχέτως των όσων βημάτων έχουν ήδη γίνει προς την κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων, ίσως να είναι πολλά περισσότερα αυτά που θα πρέπει να γίνουν στο μέλλον.

Ο Σπάρτακος και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ τιμούν  τη γυναίκα κάθε ημέρα, γιατί οι αγώνες της και η παρουσία της είναι καθημερινή, καθοριστική και καταλυτική. Ειδική τιμή αποδίδουμε όμως για όλες τις γυναίκες στις 8 Μαρτίου.

Διαχρονικά ισχυριζόμαστε ότι στις 8 Μαρτίου, σε καμία περίπτωση δεν ενισχύουμε τον επετειακό χαρακτήρα της ημέρας, αλλά δίνουμε έμφαση στους αγώνες της που σε τελική ανάλυση μας αφορούν όλους ως μέλη του κοινωνικού συνόλου.

Τιμούμε τον αγώνα και την προσπάθεια που κάνουν όλες οι γυναίκες για να μεγαλώσουν, παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα πράγματα, τα παιδιά μας σε έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο που θα φέρει τα ευγενή χαρακτηριστικά της γυναικείας φύσης.

 
 
 
 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010 14:34