Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 14:29

ΠΑΜΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Κάποιοι επιμένουν ακόμα στην κοινή δράση όταν και μετά την εκδήλωση της αντεργατικής επίθεσης η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ επιμένει στην ανακοίνωσή της για την απεργία στις 11 του Μάρτη να δικαιώνει το καπιταλιστικό σύστημα και να εμπαίζει, να αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους.

- Μεταξύ άλλων γράφει ότι « η πολιτική τάξη πραγμάτων χρεοκοπεί τη ζωή των μισθωτών και των συνταξιούχων». Δεν την χρεοκοπεί τη ζωή μας το ίδιο το σύστημα του καπιταλισμού αλλά κάποια γενικόλογη πολιτική τάξη.

- Σε άλλο σημείο αναγορεύει τις δημόσιες υπηρεσίες σε «δύναμη ανόρθωσης της χώρας» γενικά δηλαδή και των εργαζομένων ενώ είναι ο κύριος κρατικός μηχανισμός στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Και τώρα όχι μόνο δεν καταβαραθρώνονται όπως λέει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, αλλά αναδιαρθρώνονται για να είναι πιο αποτελεσματικές στην προώθηση των αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων και των γενικότερων επιλογών του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΕΕ.

- Παρακάτω αυτή η ανακοίνωση αποκαλεί τα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα «άδικα και μονομερή» αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να είναι δίκαια, αν δεν ήταν μονομερή ή ότι θα μπορούσαν να είναι το ίδιο επώδυνα και για το κεφάλαιο!!!

- Επίσης σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «η υποχρηματοδότηση των δημοσίων υπηρεσιών και ο περιορισμός των προσλήψεων θα οδηγήσει στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων υπηρεσιών». Παρουσιάζει δηλ. τις ιδιωτικοποιήσεις ως ζήτημα οικονομικό, λογιστικό και όχι ως κεντρική πολιτική επιλογή που υπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

- Ακόμα σε άλλο σημείο καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι μπορεί η συγκεκριμένη κυβέρνηση να προωθεί πολιτικές δημόσιων επενδύσεων όχι για την «ελίτ» δηλ. το κεφάλαιο αλλά για τους εργαζόμενους!!!

- Και τέλος θεωρεί υπαίτιο για την χειροτέρευση των εργαζομένων όχι το ίδιο το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα αλλά το «κλεπτοκρατικό», όπως λέει, σύστημα διαχείρισης του καπιταλισμού. Δηλ. μας λέει ότι μπορεί να υπάρξει άλλη διαχείριση του καπιταλισμού που θα μπορούσε να δώσει δικαιώματα στους εργαζόμενους ενάντια στο κέρδη του κεφαλαίου. Οποία κοροϊδία!!!

Όλα τα παραπάνω, με παραλλαγές, περιέχονται και στην ανακοίνωση «αλληλεγγύης» προς τους εργαζόμενους της χώρας μας που δημοσίευσε και η ΣΕΣ, μετά από απόφαση της πρόσφατης συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, όπου συμμετείχαν αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Είναι πρόκληση και εμπαιγμός προς τους εργαζόμενους και η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αλλά και η «αλληλεγγύη» της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ). Και είναι πρόκληση γιατί όλοι αυτοί συναίνεσαν και συνέπραξαν με το κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυβέρνηση, ενάντια στους εργαζόμενους και έχουν γίνει η Πέμπτη φάλαγγα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η χρεοκοπία, η αποδυνάμωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού πρέπει να εκφραστεί και με τη δυναμική, μαζική, μαχητική, συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

 
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010 14:30