Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 15:07

Μπορεί να είναι κανείς ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα των εκλογών του ΟΕΕ;

Με αυτή τη δημόσια τοποθέτησή μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που στήριξαν την προσπάθειά μας, δίνοντας δύναμη και κουράγιο στα νέα πρόσωπα του ψηφοδελτίου μας να συνεχίσουν την προσπάθεια.
Είναι αναγκαίο να ευχαριστήσουμε, επίσης, όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές, γιατί έδειξαν με τη συμμετοχή τους πως η επιθυμία για ένα Οικονομικό Επιμελητήριο, ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, είναι ισχυρή.
Σε τούτες τις εκλογές, παρότι έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 300 νέοι συνάδελφοι, συμμετείχαν στην ψηφοφορία 17% λιγότεροι από τις αντίστοιχες εκλογές του 2007. Θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε γι’ αυτό διάφορες δικαιολογίες, σαν αυτές που ακούμε για το πολιτικό σύστημα, την απαξίωση των θεσμών κ.ά. Η αλήθεια για μας είναι μία, η απομάκρυνση του ΟΕΕ και της Τοπικής Διοίκησης από τα μέλη και τα προβλήματά τους.
Η παράταξη της ΔΗΚΙ-Ο που έχει την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Τμήμα, αντί να πανηγυρίζει, θα έπρεπε να προβληματισθεί γιατί παρά την τεράστια προσπάθεια (άραγε τι διακυβεύονταν;) συγκέντρωσε 24% λιγότερους ψήφους από τις προηγούμενες εκλογές και το ποσοστό των συναδέλφων που την τίμησε ως παράταξη μειώθηκε κατά 5%.
Εμείς, ως κίνηση, προβληματιζόμαστε γιατί λιγότεροι από το 42% των εγγεγραμμένων συναδέλφων συμμετείχαν στις εκλογές.
Γιατί υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που αρνούνται την εγγραφή τους στο ΟΕΕ.
Γιατί πάνω από το 40% των εγγεγραμμένων συναδέλφων αρνούνται να τακτοποιηθούν οικονομικά.
Εμείς θέλουμε η νέα Τοπική Διοίκηση να ασχοληθεί συστηματικά με τα προβλήματα της κοινωνίας και των συναδέλφων. Να πείσει με τη δράση της τους συνάδελφους οικονομολόγους για την αξία να είσαι μέλος του ΟΕΕ, να είσαι τακτοποιημένος οικονομικά, να συμμετέχεις στη δράση του ΟΕΕ και βέβαια στην εκλογική διαδικασία. Να είναι περήφανοι που είναι μέλη του ΟΕΕ.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Και με την ευκαιρία...
Τις μέρες αυτές συζητείται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το σχέδιο νόμου «Ενίσχυση για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή».
Δυστυχώς από καμία πτέρυγα της Βουλής, από κανέναν βουλευτή (και είναι πάνω από 30 οι οικονομολόγοι) δεν προτάθηκε να συμπεριληφθεί στους φορείς που θα εκφέρουν γνώμη το ΟΕΕ.
Και αν μία φορά πρέπει να ντρέπονται αυτοί που δεν κάλεσαν τον κατεξοχήν φορέα που έχει άποψη και όχι συμφέρον, οι έχοντες την ευθύνη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου (ο Πρόεδρος της ΚΔ και οι συν αυτώ) θα πρέπει να απολογηθούν για την κατάντια του φορέα που διοικούν.

Εκεί τον κατάντησαν.

Να μην θέλει η πολιτεία, της οποίας είναι θεσμοθετημένος σύμβουλος, να ακούσει

ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 15:10