Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 14:29

Το σωματείο Χειριστών καταγγέλει την διοίκηση του εργατικού κέντρου Πτολεμαϊδας

Το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας δεν μπορεί να γίνει παράρτημα κανενός.Πρέπει να σπάσουμε τον κύκλο του δουλεμπορίου και τις βρώμικες διασυνδέσεις του. Σε μια φάση που το εργατικό κίνημα είναι αναγκαίο να υψώσει το ανάστημα του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και τις απανωτές επιθέσεις στα λαϊκά εισοδήματα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας έχει βάλει στόχο την πλήρη απαξίωση του και την υποταγή του σε σκοτεινά συμφέροντα. Συστηματικά υπονομεύει την ενότητα του εργατικού κινήματος της Εορδαίας, έχει προδώσει το θεσμικό του ρόλο και ως σύγχρονος εφιάλτης υπηρετεί ξεδιάντροπα όλους αυτούς που μεθοδεύουν το τελικό ξεπούλημα της περιοχής μας.

Το νέο κρούσμα αυθαιρεσίας, μετά το πραξικόπημα κατά του νόμιμα εκλεγμένου Γραμματέα της ΔΑΚΕ και την αυταρχική επιβολή μονοπαραταξιακής διοίκησης, είναι οι δηλώσεις του για «ένα εργατικό κέντρο στην Περιφέρεια». Πίσω από την υποκριτική στάση για δήθεν ενότητα, αφού στην πράξη ο ίδιος τορπίλισε μια ιστορική κατάκτηση όπως το αντιπροσωπευτικό προεδρείο, οι ανούσιες κορώνες του έχουν σκοπό μόνο τον αποπροσανατολισμό, τον αντιπερισπασμό και τη σύγχυση.

Προσπαθεί να σηκώσει σκόνη, να ανοίξει νέα θέματα για να κρύψει τις ευθύνες του για τη διάσπαση των δυνάμεων στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας αλλά και τις εγκληματικές «παραλείψεις» του για τον εργασιακό Μεσαίωνα που επικρατεί στην κοινωνία της Εορδαίας.

Ο μονοκράτορας πρόεδρος συνεχίζει να κωφεύει στις συνεχείς παραβιάσεις της εργατικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας και στις καθημερινές καταπατήσεις των εργασιακών και των ανθρώπινων δικαιωμάτων που καταγγέλλονται στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Το δουλεμπόριο καλά κρατεί και ο ιδρώτας των συμπολιτών μας συνεχίζει να αποτελεί μέσο πλουτισμού για κάποιους επιτήδειους.

Για να λέμε καθαρές κουβέντες, η όποια αλλαγή ή συνένωση σε επίπεδο Εργατικών Κέντρων στη Δυτική Μακεδονία, δεν μπορεί να στηριχθεί σε προχειρότητες.

ΠΡΩΤΟΝ χρειάζεται σοβαρή αντιμετώπιση και ουσιαστικό διάλογο μέσα στα θεσμικά όργανα και όχι πυροτεχνήματα στα κανάλια και

ΔΕΥΤΕΡΟΝ δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε καμία υποβάθμιση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας. Το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας λόγω της στρατηγικής θέσης του και του αριθμού των εργαζομένων που εκπροσωπεί, δεν μπορεί να γίνει παράρτημα κανενός, ούτε παιχνιδάκι στα χέρια κάποιων αδίστακτων και προσκυνημένων.

Ως Περιφερειακό Συνδικάτο Χειριστών συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να αποκαλυφθεί ο εργασιακός Μεσαίωνας και οι συνένοχοί του.

Να μπει τέλος στο καθεστώς του δουλεμπορίου με μόνιμες προσλήψεις.

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και τις χειρότερες που κάποιοι σχεδιάζουν, στηρίζουμε την ενότητα του εργατικού κινήματος της Εορδαίας και την ενότητα του κοινωνικού ιστού της περιοχής.

Μόνο με ενωτικούς συλλογικούς αγώνες θα βάλουμε τέλος στην προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων για το ξεπούλημα του πλούτου της περιοχής μας και την εξαθλίωση των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας.

Μόνο με ενωτικούς αγώνες θα σπάσουμε τον κύκλο του δουλεμπορίου και τις βρώμικες διασυνδέσεις του.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 14:33