Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 19:56

ΕΜΦΎΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΔΑΚΕ. Σκληρή επίθεση στο Καραλευθέρη

dakespartakΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ: ¨ΔΑΚΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟΥ¨

Με πρωτοβουλία του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τα πρωτοβάθμια σωματεία, που ανήκουν στη δύναμή της, κλήθηκαν να συμμετέχουν στην ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός στις 19/1 και ώρα 8.30 μμ (στο Ξεν. ΠΑΝΕΤΛΙΔΗΣ) με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ΔΕΗ, την περιοχή μας, τους εργαζόμενους και ευρύτερα τον κάθε ένα πολίτη. Ζητήματα μείζονος σημασίας, νέα και διαχρονικά, που κυρίως όμως, ταλανίζουν το Ενεργειακό Λεκανοπέδιο.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ενημέρωσης ο Παντελής Καραλευθέρης (αναπληρωτής Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ) με άκρα αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά παρενέβη ζητώντας να μην γίνει από τον Πρόεδρο ενημέρωση επί του πιο καυτού ίσως ζητήματος που αυτή τη στιγμή δε μπορεί παρά να μας απασχολεί όλους και  που δεν είναι άλλο από αυτό των λιγνιτών και τις προθέσεις που υπάρχουν γύρω από αυτόν. Η αιτιολογία εξαντλήθηκε στην πρόφαση ότι η ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ έχει λάβει σχετική απόφαση ότι θα είναι ανένδοτη και δε θα επιτρέψει πώληση λιγνιτικών κοιτασμάτων.

Είναι λυπηρό και ανησυχητικό το γεγονός ότι τη στιγμή που όλοι, ΜΑ ΟΛΟΙ, προσπαθούμε να λάβουμε πληροφόρηση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, τις τελευταίες λεπτομέρειες –πόσο μάλλον δια στόματος του Προέδρου της ΔΕΗ- ώστε να μπορούμε να πράξουμε και να αντιδράσουμε αναλόγως, κάποιοι -όπως ο Παντελής Καραλευθέρης- ορμώμενοι πάντα από τα προσωπικά τους συμφέροντα, τις φιλοδοξίες και την ανασφάλειά τους αποφασίζουν, με το έτσι θέλω, να στερήσουν από όλους τους υπόλοιπους το υποτίθεται αναφαίρετο δικαίωμά τους στην ενημέρωση, το διάλογο, την διαβούλευση. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Απαράδεκτο και καταδικαστέο.  Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αρμόζουν στις δημοκρατικές κοινωνίες παρά μόνο στα φασιστικά καθεστώτα.

Την στιγμή που όλοι μαζί,  ενωμένοι,  χωρίς διαρροές και προσωπικά κίνητρα θα πρέπει από κοινού, όχι απλά να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα αλλά να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δίκαιά μας, όσοι επιλέγουν να αναπτύσσουν ανασφαλείς συμπεριφορές και ανέξοδους λεονταρισμούς,  όπως αυτή του Π. Καραλευθέρη, θα πρέπει καλά να το σκεφτούν. Δε τιμά και δεν αρμόζει στο συνδικαλιστικό κίνημα να χαρακτηρίζεται από τέτοιου είδους πράξεις καθώς άλλα είναι τα στοιχεία που το διέπουν. Στον υγιή συνδικαλισμό δε φοβόμαστε την ενημέρωση, τον διάλογο, τον αγώνα, την διαβούλευση, την αντίσταση. Δε χειραγωγούμαστε και δεν υποτασσόμαστε στο συμφέρον και τις βλέψεις των ολίγων. Όλοι αυτοί που δημιουργώντας για καθαρά υπαρξιακούς λόγους «νέες ΔΑΚΕ» ή που ενθαρρύνουν μικρά σωματεία να λειτουργούν σε βάρος της ενότητας και σε βάρους αυτού  που επί χρόνια αγωνιστήκαμε και τελικά καταφέραμε να το καταστήσουμε ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ, δεν έχουν θέση όχι απλά στο Συνδικαλιστικό κίνημα αλλά ούτε στις δημοκρατικές  μας κοινωνίες.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους όπως έκαναν πάντα έτσι και τώρα να στείλουν ηχηρό το μήνυμα τις ενότητας και της πάγιας θέσης ότι δε θα επιτρέψουμε την διάσπαση και τις μικρότητες που μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχουν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ γιατί μόνον αυτός:

• Θα διασφαλίσει ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ που προσδοκούμε

• Θα κρατήσει τη ΔΕΗ ενιαία και εξωστρεφή προς όλα τα επίπεδα επιτρέποντας να παραμείνει η πρώτη δύναμη των εργαζόμενων και της χώρας. 

Για τη   ΔΑΚΕ  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 

Ο Γραμ. Συντονιστικού                                              Ο Αναπ. Γραμ. Συντονιστικού

 

Κων/νος Βασιλειάδης                                                     Κων/νος Καζαντζίδης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 20:30