Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 11:34

Εμφύλιος ''καρέκλας'' στην ΔΑΚΕ- Βροχή οι ανακοινώσεις

Δ100504_dakespartakos.Α.Κ.Ε. ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Είναι απορίας άξιον, την ώρα που μεθοδεύετε η απαξίωση του λιγνίτη και που όλη η Ελλάδα συζητά για την αγωνιστική παρουσία της ΔΑΚΕ κατά την έλευση του πρωθυπουργού στην Κοζάνη κάποιοι « έγκριτοι σοβαροί και υπεύθυνοι» ΔΑΚΙΤΕΣ! συνδικαλιστές, καταφέρονται ενάντια των στελεχών της ΔΑΚΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Με μια ανακοίνωση που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει « μαθήματα» δεοντολογίας, ψυχολογίας και «συστάσεις» συνδικαλιστικής πρακτικής, επιχειρούν να σπιλώσουν πρόσωπα και θεσμούς με μεγάλη προσφορά στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ.

Αυτοί που χρόνια τώρα σιωπούν και μόνον συνεργάζονται σε όλες τις καρέκλες εξουσίας έχουν το θράσος να ζητάνε και τα ρέστα!!!! Ακριβός την επομένη της αγωνιστικής παρουσίας της ΔΑΚΕ και της σύγκρουσης της με τα ΜΑΤ. Η κινητικότητα και η αγωνιστικότητα της ΔΑΚΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ τους χαλάει τα σχέδια και τα... όνειρα. Τι έπρεπε να κάνουμε, να μην διαδηλώσουμε καθόλου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού; Να μην ακουστεί καμιά φωνή στον δρόμο; Με την σιωπή μας θα εκφράσουμε την ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ μας στάση;

Ο πόλεμος λάσπης ενάντιά μας, δεν είναι τίποτα άλλο από μια προβοκατόρικη εντεταλμένη ενέργεια, που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να αποτρέψει την αντίδραση των εργαζομένων που εκφράζονται μέσα από το υγιές κομμάτι της ΔΑΚΕ.

Η σιωπή τους και η αποχή τους από τον αγώνα δείχνει την ανοχή τους στην επιχειρούμενη ΛΕΗΛΑΣΙΑ του Ενεργειακού Πλούτου της Χώρας. Καταδικάζουμε απερίφραστα τα υποκινούμενα δημοσιεύματα. Δεν μας πτοούν οι λάσπες και οι ενοχές που προσπαθούν να φορτώσουν στο κίνημα και στους εργαζόμενους της ΔΑΚΕ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟΝΤΕΣ... θιασώτες του καναπέ. Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Δεν δεχόμαστε συστάσεις από την νεόκοπη ηγεσία μιας ΔΑΚΕ πρωτοβάθμιου σωματείου η οποία δεν γνωρίζει καν την συνδικαλιστική ιστορία της παράταξης και παρασύρει και τα υπόλοιπα υγιή, κατώτερα και μεσαία στελέχη, η οποία πέταξε τα αγωνιστικά της χαρακτηριστικά, τις παραταξιακές αρχές και την συναδελφικότητα μεταξύ των ΔΑΚΙΤΩΝ, στο καλάθι ... τής καρέκλας της εξουσίας'''. Όταν όλες οι άλλες παρατάξεις σιωπούν γιατί γνωρίζουν από αγώνες, είναι τουλάχιστον παράλογο να μας κατηγορούν τα αδέλφια μας οι ΔΑΚΙΤΕΣ.

Θα περιμέναμε τουλάχιστον να καταγγείλουν τη επιθετικότητα των ΜΑΤ και να υπερασπιστούν το δικαίωμα της διαδήλωσης. Ας αναλογιστούν τις στιγμές που διανύσαμε μαζί και να τολμήσουν να συστρατευθούν μαζί μας και όχι να μας καταγγέλλουν κρυμμένοι πίσω από την ασφάλεια της τηλεόρασης. Η ενότητα δεν είναι στόχος, είναι μέσον και επιτυγχάνετε μέσα από κοινούς αγώνες. ΑΛΛΩΣ, τους αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων και προχωράμε μπροστά.

Σεβόμενοι τους εργαζόμενους που τόσα έχασαν το τελευταίο διάστημα εμείς συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ, σύμφωνα με το πνεύμα ,τις αρχές και τις αξίες της παράταξης. Δεν θα επανέλθουμε.

ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΠΜΤΕ ΔΕΗ - ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΩN/ΝΟΣ ΔΑΚΕ ΕΝΩΣΗ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΚΕ ΛΥΓΚΙΣΤΗ - ΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΚΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΒΑΤΑΛΗΣ ΑΡΗΣ ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΤΑΓΑΡΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΕΛΟΣ Δ/Σ ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011 18:20