Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 16:38

Η ΝΕΑΠΟΛΗ λέει όχι στην συγχώνευση του Γυμνασίου

 

Είναι αντίθετοι με την συγχώνευση – κλείσιμο του Γυμνασίου Νεάπολης, γιατί: - Το Γυμνάσιο Νεάπολης αριθμητικά υπερτερεί του Γυμνασίου στο οποίο υπάρχει πρόθεση να ενσωματωθεί. Υπενθυμίζεται ότι περιφερειακά είναι το τρίτο μεγαλύτερο Γυμνάσιο (1ο Σιάτιστας, 2ο Σερβίων και 3ο Νεάπολης).

Κτιριακά το Γυμνάσιο Νεάπολης πληρούσε..

 και πληροί όλες τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές και σε βάθος πενταετίας. Αναφορικά διαθέτει βιβλιοθήκη, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών και βιβλιοθήκη γυμνασίου, με 3.000 τίτλους, αίθουσα Υ/Η, εργαστήριο φυσικής, αίθουσα εκδηλώσεων, κλειστό γυμναστήριο, γήπεδο μπάσκετ,  κλειστό ενόργανης γυμναστικής, στάδιο και βοηθητικά γήπεδα.

Τονίζεται η σημαίνουσα γεωγραφική κομβική θέση της Νεάπολης, η χιλιομετρική απόσταση, η συγκοινωνιακή κάλυψη ου παρέχεται, το οδικό δίκτυο, οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες σε συνάρτηση με τις μετακινήσεις μαθητών από 25 τοπικές κοινότητες επιβάλλουν την παραμονή του Γυμνασίου στη Νεάπολη .

Υπενθυμίζεται ότι η Νεάπολη έχει χαρακτηρισθεί προβληματική περιοχή, γεγονός που επιβάλλει λειτουργία του εν λόγω σχολείου.

Η παραμονή του Γυμνασίου είναι ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για την στήριξη του τοπικού πληθυσμού έτσι ώστε να μην  αντιμετωπίσουμε ξανά προβλήματα ερήμωσης της πολυπαθούς  Ελληνικής Επαρχίας. Η ιστορική έδρα του δήμου Βοΐου ΑΞΙΩΝΕΙ την ύπαρξη και ομαλή λειτουργία του Γυμνασίου. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση παρθεί θα μας βρει αντίθετους και θα προκαλέσει ρήξη για μια ακόμη φορά.

Ο Πρόεδρος

Κολιός Ιωάννης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 17:48