Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 11:56

Το εργατικο κέντρο Κοζάνης για την απεργία στις 23 Φεβρουαρίου

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία να δώσουν μαζικό –μαχητικό και ενωτικό αγωνιστικό παρόν στην πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση, ως μοναδικού όπλου, που μπορεί να αντικρούσει την πρωτοφανή αντεργατική επίθεση που δέχονται συνολικά οι εργαζόμενοι από την Τροϊκα και την Κυβέρνηση του Μνημονίου.

Σήμερα, το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, βρίσκεται στο στόχαστρο των ακραίων νεοφιλεύθερων πολιτικών, οι οποίες επιχειρούν μια βίαιη και σε μεγάλη κλίμακα αναδιανομή του πλούτου σε όφελος του κεφαλαίου. Τροϊκα και Κυβέρνηση υπηρετούν μέσω των αλλεπάλληλων μνημονίων πιστά το νεοφιλεύθερο σχέδιο.

Η μισθωτή εργασία στοχεύεται και ενοχοποιείται. Όλα τα εργατικά δικαιώματα πετιούνται στη χωματερή των μνημονιακών πολιτικών.

Στον ιδιωτικό τομέα, οι εργασιακές σχέσεις έχουν διαλυθεί. Οι εργοδότες με επιθετικό και απειλητικό τρόπο, χρησιμοποιούν όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση, προχωρούν στη βίαια στοχοποίηση των μισθωτών.

Στον ιδιωτικό τομέα η υποχρεωτική μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία των 3-4 ημερών γίνονται καθεστώς. Οι εργαζόμενοι καλούνται εκβιαστικά να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, και υπό την απειλή της απόλυσης, με μειώσεις μισθών που υπερβαίνουν το 30%, κάτω από τις κλαδικές συμβάσεις. Οι απολύσεις ακόμα και χωρίς καταβολή αποζημίωσης, είναι καθημερινό φαινόμενο.

Απέναντι σ' αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, να μπει στους εργασιακούς χώρους και να υπερασπίσει στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα.

Η Γενική Απεργία στις 23/2/2011 πρέπει και μπορεί ν' αποτελέσει πολιτικό και κοινωνικό γεγονός, που θα αντιστρέψει τη φορά αυτών των καταστροφικών για την εργασία εξελίξεων.

Με βάση τα παραπάνω και εν' όψει της Απεργίας η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε:

1. Την πραγματοποίηση σύσκεψης των σωματείων μελών τη Δευτέρα 21/2/2011, στην αίθουσα συνεδριάσεών του και ώρα 19.00, για ενημέρωση των εργαζομένων και κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην Απεργία.

2. Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης την ημέρα της Απεργίας, στις 11.00π.μ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης θα συνεχίσει την αγωνιστική και την δυναμική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, απαιτώντας να μπει τέλος σε κάθε αντεργατική, αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή πολιτική που διευρύνει την ύφεση και τα προβλήματα στηνκοινωνία.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 11:59