Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 08:41

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

altΔεν χρειάσθηκε να περάσουν πολλές ημέρες από τις προεκλογικές εξαγγελίες και διακηρύξεις για να διαπιστώσουμε ότι η ίδια πολιτική συνεχίζεται ειδικά στον τομέα της Υγείας άσχετα ποιος από τους δύο μονομάχους είναι στην κυβέρνηση.  Σε μια εποχή που στο όνομα της δημοσιο-οικονομικής στενότητας μειώνονται τα εισοδήματα των εργαζομένων , είτε έμμεσα είτε άμεσα μέσω της αυξημένης φορολόγησης, το ΕΣΥ υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο. Έξι μήνες  μετά τις εκλογές και τα πάντα βρίσκονται εν υπνώσει. Όταν έχει να κάνει όμως με την δημόσια υγεία, αυτό πολλές φορές είναι επικίνδυνο. Μόλις πρόσφατα ζήσαμε σε νοσοκομείο του νομού μας το θλιβερό περιστατικό, που από συγκυρία δεν απέβη μοιραίο, λόγω  μη ύπαρξης εφημερεύοντος παιδιάτρου για την αντιμετώπιση του  έκτακτου σοβαρού περιστατικού, αλλά και σήμερα ζήσαμε την δραματική κατάληξη ενός δράματος που ξεκίνησε από την Κοζάνη και κατέληξε στην Θεσσαλονίκη. Και αναφερόμαστε στον θάνατο του βρέφους.. Και ενώ είναι γνωστό ότι το παιδιατρικό τμήμα του Μαμάτσειου είναι κλειστό εδώ και χρόνια λόγω μη ύπαρξης ικανού αριθμού γιατρών για την κάλυψη των αναγκών και το παιδιατρικό τμήμα του Μποδοσάκειου καλύπτεται με έναν παιδίατρο όλο τον μήνα. Το ίδιο βέβαια φαινόμενο παρατηρείται και σε άλλα τμήματα των δύο νοσοκομείων που λειτουργούν σε κατάσταση επικινδυνότητας μεγάλη. Να μην ξεχνάμε επίσης τις μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό.  Και παρόλα αυτά όλοι Υπουργείο Υγείας, Διοικητές Νοσοκομείων, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιφερειάρχης κωφεύουν.

 Το Τμήμα Υγείας της Ν. Ε Ν. Κοζάνης καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση καθώς και την αδιαφορία όλων των υπευθύνων στην επίλυση των προβλημάτων αυτών για να μπορέσουν τα Νοσοκομεία της περιοχής μας να ανταπεξέλθουν σοβαρά στον ρόλο τους που πλέον κρύβουν κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής.

 
 

Κοζάνη  19/3/2010

Τμήμα Υγείας Ν.Ε Ν. Κοζάνης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 08:43