Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 09:18

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΙΚΟΥ Κ. ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ΝΙΚΟΣ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣΤο κείμενο δημοσιοποιήθηκε στα πλαίσια του Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη ενώπιον του Προέδρου του κόμματος, Αντώνη Κ. Σαμαρά και της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου
«Επειδή είμαστε ένα κόμμα με αρχές, ήθος και αξίες, οφείλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου και να ορθώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στην αδιαλλαξία του ΠΑΣΟΚ. Προέρχομαι από μία περιοχή που αντιμετωπίζει πολυποίκιλα προβλήματα. Είμαστε πρώτοι στην ανεργία σε όλη τη χώρα με μεγάλα οικονομικά προβλήματα και επιβαρυμένο περιβάλλον. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς σε όλα τα δεινά που συμβαίνουν στους συμπατριώτες μας, πρέπει να αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες μας, δίνοντας ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα τους. Γι’ αυτό εδώ και καιρό έχω θέσει τον εαυτό μου στην κρίση των Νεοδημοκρατών, ώστε να διεκδικήσω την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για τον Δήμο Κοζάνης, ένα Δήμο με χιλιάδες προβλήματα και προκλήσεις. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πάρα πολλά, όμως με βούληση και κατάλληλες κινήσεις, μπορούμε να δώσουμε λύσεις.

 
Αυτοδιοίκηση και Καλλικράτης

Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει από την πλευρά μας να γίνουν «βήμα διαλόγου» για μία καλύτερη τοπική αυτοδιοίκηση, αποτελεσματική και κοντά στον Έλληνα πολίτη. Ως Νέα Δημοκρατία πρέπει να είμαστε η παράταξη που θα δώσει ουσιαστικές προτάσεις για την αναδιάρθρωση και την ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθιστώντας την μοχλό δημιουργίας και κοινωνικής ευημερίας. Και αυτό θα πρέπει να έχουμε ως κύριο στόχο μας. Δυνατή τοπική αυτοδιοίκηση έπειτα από διάλογο με τους πολίτες και κατάθεση προτάσεων. 
Το σχέδιο «καλλικράτης» που προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι πρόχειρο, αβάσιμο, δυσθεώρητο και πρακτικά ανεφάρμοστο. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος παταγώδους αποτυχίας του εγχειρήματος από την πλευρά της κυβέρνησης, κάτι που θα πληρώσει και πάλι η τοπική αυτοδιοίκηση και ο Ελληνικός λαός. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να ελέγξουμε την κυβέρνηση και να δώσουμε τη δική μας εναλλακτική πρόταση.

Το τοπίο στο Δήμο Κοζάνης

Ο Δήμος Κοζάνης προορίζεται να γίνει ο πρώτος ενεργειακός Δήμος της χώρας. Σ΄ αυτόν θα βρίσκονται οι μεγαλύτερες ενεργειακές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού. Θα πρέπει να γίνει ο Δήμος με την ουσιαστικότερη ανάπτυξη, με τη μεγαλύτερη οικονομική ευρωστία, με την ισχυρότερη διοικητική δομή, με τις πιο ευέλικτες υπηρεσίες και καινοτόμες ιδέες και προτάσεις. Επιβάλλεται να μη μείνουμε αμέτοχοι και απαθείς στις εξελίξεις. Πρέπει να καταθέσουμε ουσιώδεις απόψεις και προτάσεις, ώστε να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

Προτάσεις για το Δήμο Κοζάνης:

Πρώτο, τόνωση της επιχειρηματικότητας μέσω πρωτοβουλιών και ενεργειών που μπορούν να ενισχύσουν τις επενδύσεις στην περιοχή, ειδικά στο βιομηχανικό και βιοτεχνικό τομέα, που τις έχουμε ανάγκη.

Δεύτερο, εξυγίανση της διοικητικής δομής του Δήμου και των υπηρεσιών, ώστε να προσφέρουν στον πολίτη υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Τρίτο, δημιουργία και αξιοποίηση ειδικών προγραμμάτων για την καλύτερη διαβίωση στην πόλη, σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Τέταρτον, εφαρμογή καινοτόμων ιδεών για τον περιορισμό των προβλημάτων της καθημερινότητας και την μείωση του κυκλοφοριακού στην πόλη μας.

Πέμπτο, δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης της Κοζανίτικης αποκριάς.

Έκτο, άμεση αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της περιοχής μας

Έβδομο, συνεργασία με τη ΔΕΗ και τους φορείς για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τη δραστηριότητα της

Όγδοο, εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων ανακύκλωσης και χρησιμοποίησης των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Ένατο, ενίσχυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στα πλαίσια του Δήμου με έμπρακτη στήριξη σε εξοπλισμό.

Δέκατο, μετατροπή του Δήμου Κοζάνης σε πόλη- πρότυπο καινοτομίας και ανάπτυξης.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δικαιούται αυτό που της αναλογεί. Δικαιούται τους πόρους που θα την κάνουν χρήσιμη στον πολίτη. Δικαιούται την αυτονομία της και την πραγματική ανεξαρτησία έναντι της κεντρικής εξουσίας. Δικαιούται να αποφασίζει η ίδια για την τύχη της. Η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα αρχών και αξιών μπορεί να δώσει λύσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 09:24