Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 11:25

Η ΝΟΔΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σε προηγούμενο δελτίο τύπου, σχετικά με το θέμα της συγχώνευσης και κατάργησης σχολικών μονάδων, είχαμε επισημάνει, πως αυτό αποτελεί την ταφόπλακα για την εκπαίδευση και την επαρχία.Πιστεύαμε, πως οι υπεύθυνοι θα λειτουργούσαν προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Θα αφουγκραζόταν την αγωνία των κατοίκων, των γονιών και των μαθητών.

Η πρότασή μας ήταν ξεκάθαρη.

Συζητάς ουσιαστικά με την τοπική κοινωνία και την πείθεις, αν έχεις επιχειρήματα για την σκοπιμότητα της συγχώνευσης ή της κατάργησης, απο παιδαγωγικής πλευράς. Αν οι πολίτες διαφωνούν, αυτό σημαίνει πως δεν γίνεται αλλιώς και πως το σχολείο το θέλουν, γιατί αυτό είναι το καλύτερο, κυρίως για τα παιδιά τους. Όλοι οι γονείς, σε κάθε περίπτωση, θα προτάξουν το συμφέρον των παιδιών τους.

Το σχολείο για όλες τις κοινωνίες είναι, ουσιαστικά και σημειολογικά η αναφορά στο μέλλον.Ιδιαίτερα στις μικρές δικές μας κοινωνίες, του Βοϊου, του Λιβαδερού, της Εορδαίας και όπου αλλού, είναι ίσως και το τελευταίο προπύργιο για την ύπαρξή τους.Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως υπάρχουν αντιδράσεις απο τους θιγόμενους. Θα έπρεπε να μας προβληματίσει περισσότερο αν αδρανούσαν.Οι μικρές κοινωνίες έχουν και μικρά σχολεία, ας το αποδεχτούμε. Δεν θα τους δώσουμε την χαριστική βολή.

Οι υπεύθυνοι και σε τοπικό επίπεδο, θεωρούμε οτι προχώρησαν σε προσχηματικό διάλογο, δεν έλαβαν υπόψη τους τις ιδιατερότητες της περιοχής και την αγωνία των κατοίκων. Θα φέρουν το βάρος μίας απολύτως απαράδεκτης απόφασης, που θα τους στιγματίζει.Δεν υπάρχει ούτε ένα επιχείρημα για το κλείσιμο σχολείων.

Πρέπει να εξαιρέσουμε ως πολιτεία την εκπαίδευση απο την μέγγενη του ΔΝΤ. Να δώσουμε το μήνυμα, πως την Παιδεία θα την ενισχύσουμε και θα την βελτιώσουμε, ιδιαίτερα τώρα που όλα είναι δύσκολα. Η ανάπτυξη και η πρόοδος της χώρας, περνά αναγκαστικά απο την Παιδεία του λαού μας.

Οι υπουργοί και οι τοπικοί υπεύθυνοι ας μετρήσουν καλά. Η στάση τους είναι εγκληματική. Μπορεί να πετύχουν στις εξετάσεις του ΔΝΤ, θα αποτύχουν όμως στις εξετάσεις του λαού.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 11:30