Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 21:24

ΚΚΕ: Να μην κλείσει κανένα σχολείο στο Ν. Κοζάνης


100303_kkeΣτο νομό Κοζάνης συγχωνεύονται και καταργούνται 41 σχολεία, που αντιστοιχούν σε αντίστοιχες περίπου θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα 12 νηπιαγωγεία συγχωνεύονται σε 6, 2 νηπιαγωγεία καταργούνται, 15 δημοτικά συγχωνεύονται σε 7 και 12 γυμνάσια συγχωνεύονται σε 6.
Στόχος είναι η δημιουργία ακόμα πιο μεγάλων σχολικών μονάδων όπου πιο εύκολα

οι μεγάλες επιχειρήσεις θα μπορούν να παρεμβαίνουν και  τα παιδιά μας να διδάσκονται εφήμερες δεξιότητες, που ζητάει η αγορά και όχι ολόπλευρη γνώση, βασική, γενική εκπαίδευση.

Χρησιμοποιούν τα επιχειρήματα των οικονομικών και παιδαγωγικών λόγων, όμως η εξέλιξη αυτή, εντάσσεται στη νέα διοικητική δομή της εκπαίδευσης (τον Καλλικράτη της εκπαίδευσης όπως λένε). Η κάθε σχολική μονάδα θα είναι αυτόνομη οικονομικά με το δικό της πρόγραμμα σπουδών ανάλογα με τη θέληση των χορηγών- επιχειρηματιών, με εκπαιδευτικούς που θα εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς δικαιώματα.  Αυτό είναι το «νέο σχολείο της αγοράς».

Η ίδια πολιτική ακολουθείται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το νόμο πλαίσιο που εμπορευματοποιεί περεταίρω και αυτή τη βαθμίδα, αυξάνει το κόστος σπουδών των φοιτητών – σπουδαστών, παρέχοντας όλο και χαμηλότερο επίπεδο σπουδών.

Η Κομματική Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ καλεί σε ξεσηκωμό τους εργαζόμενους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές και σπουδαστές, ώστε να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης, να γίνει δική τους υπόθεση η μάχη ενάντια στις καταργήσεις σχολείων ώστε.

Να μην κλείσει κανένα σχολείο. Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλα τα παιδιά, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση.

Απαιτείται άλλος δρόμος ανάπτυξης, ο δρόμος της Λαϊκής Οικονομίας που θα έχει ως επίκεντρο του, την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Στα πλαίσια αυτά, η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ πραγματοποιεί τις παρακάτω εκδηλώσεις – συζητήσεις με θέμα:

«Οι εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης και τις θέσεις του ΚΚΕ».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:

ü      Στην Κοζάνη: την Τετάρτη 30 Μάρτη 2011, ώρα 7:00 μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου νομού Κοζάνης, με ομιλήτρια την Ελένη Γκόγκου μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

ü      Στην Σιάτιστα: την Τετάρτη 30 Μάρτη 2011, ώρα 8:00 μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου, με ομιλητή τον Γιάννη Παντελίδη μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

ü      Στην Πτολεμαΐδα: την Πέμπτη 31 Μάρτη 2011, ώρα 7:00 μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου νομού Κοζάνης, με ομιλητή τον Γιάννη Παντελίδη μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 21:27