Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 22:07

Βελβεντό: Για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας»

 Βελβεντό: Για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας» Για μια ακόμη χρονιά η κοινωνία του Βελβεντού, τίμησε έμπρακτα την παγκόσμια ημέρα δασοπονίας, με την καθιερωμένη πλέον εξόρμηση καθαριότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/3/2011. Στο κάλεσμα της «Κοινωνίας Των Πολιτών Του Βελβεντού», η οποία είχε την ευθύνη της φετινής διοργάνωσης, ανταποκρίθηκαν πολίτες και φορείς, οι οποίοι με μία άνευ προηγουμένου συμμετοχή, πραγματοποίησαν μια ευρείας κλίμακας εξόρμηση που περιλάμβανε καθαριότητα και άλλες παρεμβάσεις στον ορεινό όγκο των Πιερίων.

Φέτος η δράση δεν περιορίστηκε μόνο στον καθαρισμό του δάσους αλλά επεκτάθηκε και σε όλη την περιοχή του Βελβεντού εντός και εκτός οικισμού, με παρεμβάσεις εξωραϊσμού και καθαριότητας σε δρόμους, πάρκα, εκκλησίες, παιδικές χαρές καθώς και στο αθλητικό κέντρο. Στην εξόρμηση συμμετείχαν τοΠαγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας στο Βελβεντό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ο Μορφωτικός Όμιλος, ο Ορειβατικός Σύλλογος, ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ο δασικός συνεταιρισμός Αγίας Κυριακής, ο δασικός συνεταιρισμός Παλαιογρατσάνου, ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Βελβεντού, η Νεολαία, η Κίνηση Γυναικών καθώς και Εθελοντές και Εθελόντριες του ΚΑΠΗ, οι οποίοι στο τέλος της δράσης πρόσφεραν μεσημεριανό γεύμα στους συμμετέχοντες.

Ιδιαίτερη ήταν επίσης η παρουσία ομάδας προσκόπων από την Κοζάνη, οι οποίοι ανέλαβαν τον καθαρισμό του μονοπατιού από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας μέχρι το Βελβεντό. Η «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού» ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους καθώς και τους επαγγελματίες του Βελβεντού για την προσφορά της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής.

Η κοινωνία του Βελβεντού, διαφορετικά συνηθισμένη δεκαετίες ολόκληρες τώρα και με δεδομένη την γενικότητα και το αχανές του Καλλικρατικού Σχεδιασμού, συνεχίζει την παράδοση της εθελοντικής προσφοράς και συμμετοχής σε δράσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας και με παρόμοιες ενέργειες και παρεμβάσεις θα προσπαθήσει να διατηρεί την άριστη εικόνα του δασικού και οικιστικού περιβάλλοντος της περιοχής του Βελβεντού, όπως όλοι τη γνώριζαν μέχρι σήμερα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011 22:16