Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 11:18

«ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»: Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙ, ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ!

- Αναστολή επ’ αόριστον των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ!

- Απεμπόληση του αγωνιστικού κεκτημένου των εργαζομένων στη ΔΕΗ!

- Πλήρη ευθυγράμμιση με την κυβερνητική πολιτική και το Π.Σ.Α

- Υιοθέτηση των αντεργατικών ιδεολογημάτων της άρχουσας τάξης για την «συμβολής μας στην Εθνική Προσπάθεια»!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

ΤΟΥ ΣΕΒ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε

- Δεν συναινούμε σε κανένα μέτρο που χειροτερεύει τη ζωή μας!

- Να καταρτιστεί άμεσα ένα πρόγραμμα αγώνων με διαδηλώσεις καταλήψεις και απεργίες!

- Να συντονιστούμε με Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και άλλες Συλλογι-κότητες που βρίσκονται ή θα βρεθούν στο δρόμο του αγώνα!

Συνάδελφοι

Η ΓΕΝΟΠ παρά τις διακηρύξεις της ότι «τα μέτρα δεν θα περάσουν» και έχοντας ευθύνη για το πώς οργάνωσε την τελευταία απεργία στις 16 & 17 Μάρτη (δίνοντας τον τόνο μόνο στις προσλήψεις και στη χρηματοδότηση του «ασφαλιστικού μας», αποφεύγοντας την ο-ποιαδήποτε αντικυβερνητική αιχμή, χωρίς να διοργανώσει συγκεντρώσεις, χωρίς καμιά διάθεση συντονισμού με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις), τελικά αποφάσισε την ανα-στολή των απεργιακών κινητοποιήσεων!

Τι και αν καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τις μελλοντικές σκληρές μάχες που θα δώσουμε, όταν με το πρόσχημα του διαλόγου και με επικλήσεις «να δεχτούμε τα μέτρα και να συμβάλουμε και εμείς» , «να περιορίσουμε τη ζημιά» και «η ενίσχυση της Εθνικής προσπάθειας» τελικά καλλιεργεί την ηττοπάθεια και ουσιαστικά συμφωνεί με την κυβερ-νητική πολιτική που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις, κατακρεουργεί τους μι-σθούς, τα δώρα, τα επιδόματα και τις συντάξεις των εργαζομένων!

«ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ»!

 ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.
 
Συνάδελφοι,

Εμείς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, όπως και όλη η εργατική τάξη της χώρας μας δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση. Από τη μάχη αυτή δεν θα κριθεί μόνο το μεροκάματο, η σύνταξη και η δουλειά της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων για μια ολόκληρη ιστορική επο-χή, αλλά και η συνολική κατάσταση της κοινωνίας. Το κρίσιμο ερώτημα σήμερα είναι αν θα καταφέρει η εργατική τάξη να αποκρούσει την επίθεση η θα ηττηθεί. Όμως τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά!

Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις, δείχνει ότι ο αγώ-νας μας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ αποκτά άλλες διαστάσεις. Το εργα-τικό σ.κ. αποκτά δυνατότητες και προϋποθέσεις να ανατρέψει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. Όλα δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους, την συμμετοχή και τον δυναμισμό τους, ξεπερνούν τις κυρίαρχες λογικές της συνδικαλιστικής γραφει-οκρατίας, αλλά και του κομματικού συνδικαλισμού.

Με την αυθεντική τους συμμετοχή και την αγωνιστική τους αντίδραση, εκφράζουν την διά-θεσή τους να υπερβούν ανούσιους διαχωρισμούς και περιχαρακώσεις, να συμβάλλουν στην κατάκτηση μιας νέας ταξικής ενότητας αντίστοιχης και ανάλογης των αναγκών της περιόδου για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Τα παραπάνω εξηγούν γιατί η κυβέρνηση αλλά και οι εργοδοτικές οργανώσεις προσπα-θούν να ανακόψουν το ογκούμενο ποτάμι δυσαρέσκειας το οποίο μετασχηματίζεται σιγά αλλά σταθερά σε δύναμη ανατροπής της πολιτικής τους, αλλά και το φόβο της συνδικαλι-στικής γραφειοκρατίας, που βλέπουν πως δεν μπορούν πλέον να εκτονώνουν τους σημερινούς αγώνες με τον παλιό κλασικό τρόπο των άσφαιρων σποραδικών α-περγιών. 

Συνάδελφοι

Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εδώ και τώρα με κάθε μορφή αγωνιστικής δράσης, είναι αναγκαίος ο συντονισμός ανάμεσα σε ό-λους τους αγωνιζόμενους κλάδους

Σήμερα είναι ιστορική ευθύνη και χρέος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να μην απεμπολήσει τις αγωνι-στικές παρακαταθήκες της και να πρωτοστατήσει στους αγώνες για την απόκρουση των πρόσφατων μέτρων και την ανατροπή της πολιτικής του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης (Π.Σ.Α), Κυβέρνησης, Ν.Δ, ΛΑΟΣ, ΣΕΒ, Ε.Ε., ΔΝΤ.

Να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά τους μέτρα!

Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για την κρίση και τη διόγκωση του Δημόσιου Χρέους.

Αγώνας μέχρι τη νίκη!
 
Το γραφείο τύπου
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 11:21