Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011 17:18

Εργατική Αλληλεγγύη: Να προχωρήσει η αυτοκάθαρση στην ΓΕΝΟΠ και οι απεργίες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση


Το Δ.Σ του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια Εργατική Αλληλεγγύη συνήλθε εκτάκτως  μετά τη συνεδρίαση της ΓΕΝΟΠ και ...

αποφάσισε:
1. Να συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκή-ρυξε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
2. Να προχωρήσουν στην αυτοκάθαρση (παράλληλα με τη δικαιοσύνη) η ΓΕΝΟΠ και οι παρατάξεις που εμπλέκονται στη διαχείριση και κατασπατάληση των κονδυλίων, να αποπεμφθούν όσοι καταχράστηκαν χρήματα, να λογοδοτήσει η ηγεσία της Ο-μοσπονδίας στους εργαζόμενους για την χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ και για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, να κοπεί ο «ομφάλιος λώρος» χρηματοδότησης της Ομοσπονδίας και των συνδικάτων από την Επιχείρηση.
3. Σε καμιά περίπτωση να μη συνδεθεί ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση με την απαλλαγή προσώπων και θεσμών που κατηγορούνται για σκάνδαλα.
4. Να ενσωματωθεί στο αγωνιστικό πλαίσιο η πρόταση του Συνδικάτου για καθολική εναντίωση στην «απελευθέρωση ενέργειας» καθώς και η επιστροφή όλων των με-τοχών στο δημόσιο. Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση όλου του κλάδου της Ηλεκτρικής Ενέργειας. Εργατικός και κοινωνικός έλεγχος. Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό!
5. Επιστροφή της ασφαλιστικής περιουσίας των αποθεματικών των εργαζομένων και λόγω καταστρατήγησης του νόμου 2773/99 από την κυβέρνηση.
6. Συνολική εναντίωση στο μνημόνιο και στην αντεργατική πολιτική Κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ, επιστροφή των κλεμμένων μισθών και επιδομάτων όλων των εργαζομένων, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011 17:29