Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 13 Μαϊος 2011 16:25

Επιστολή διαμαρτυρίας του Λ. Μαλούτα στην Α. Διαμαντοπουλου

 

maloutasΗ ανακοίνωση των εισακτέων στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και η ιδιαίτερα δυσμενής μεταχείριση του ΤΕΙ ΔυτικήςdiamantopoyloyΜακεδονίας και της Κοζάνης ιδιαίτερα, μας προβλημάτισε έντονα, ενέτεινε την απαισιοδοξία και μείωσε ετι περαιτέρω την ελπίδα των κατοίκων για την ανάκαμψη της περιοχής.
Κοντά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας με την ενέργεια και τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, ήρθε και η δική σας απόφαση να δώσει την χαριστική βολή.


Και πιο συγκεκριμένα η πρόταση των τμημάτων Λογιστικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων ήταν να εισαχθούν από 550 άτομα στο κάθε τμήμα ανακοινώθηκε τελικά η εισαγωγή 100 σπουδαστών σε καθένα απ΄ αυτά.
Και η απλή ανάγνωση του αριθμού των εισακτέων ( Πίνακας 1) σε ομοειδή τμήματα στα ΤΕΙ της χώρας μας αποδεικνύει περίτρανα την δυσμενή αντιμετώπιση του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και της Κοζάνης, διότι παρ΄ ότι δεν μας είναι γνωστό τα στοιχεία εισακτέων – μεταγραφέντων από τα τμήματα αυτά τα προηγούμενα χρόνια, δεν εξηγείται να υπάρχει τέτοια διαφορά με τα τμήματα της ΣΔΟ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, εφ΄ όσον αντιμετωπίστηκαν με τα ίδια κριτήρια.
Και ενώ κάνατε ένα σημαντικό βήμα για να βάλετε μία τάξη στην άναρχη κατάσταση που επικρατούσε στις μετεγγραφές, ουσιαστικά με την απόφασή σας το ακυρώσατε από την πίσω πόρτα, αφού τους μετεγγραφέντες, με τον τρόπο που παραπάνω αναφέραμε, τους μεταφέρατε στα μεγάλα αστικά κέντρα και αυτό διαφαίνεται ανάγλυφα, στις θέσεις που εγκρίνατε στις ΣΔΟ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σε αντιστοιχία με άλλες ομοειδείς σχολές του κέντρου. Μια απόφαση που αδικεί κατάφορα ένα ζωντανό τμήμα και το καταδικάζει σε μαρασμό, και μαζί με αυτό το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και την περιοχή μας.
Όπως επισημαίνει και η Διοίκηση του ΤΕΙ, η δραματική μείωση των εισακτέων στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι η μεγαλύτερη που παρατηρήθηκε ανάμεσα σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Η δυσάρεστη αυτή διαπίστωση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παράλληλα αυξήθηκε ο αριθμός των εισακτέων στις Πανεπιστημιακές Σχολές αλλά και σε κεντρικά ΤΕΙ, μας αναγκάζει να αναρωτηθούμε για τις προθέσεις του Υπουργείου αναφορικά με το μέλλον των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας γενικότερα, αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ειδικότερα.
κ. Υπουργέ,

Η Κοζάνη αποτελεί αιώνες τώρα, ένα ισχυρό περιφερειακό κέντρο από τα ελάχιστα αναχώματα της περιφέρειας, απέναντι στον υδροκεφαλισμό των μεγάλων αστικών κέντρων και άντεξε στο διάβα της πολλές αναταράξεις. Με τις αποφάσεις σας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη για την πόλη και τους κατοίκους της περίοδο, μην συντελείτε στην αποδυνάμωσή της.
Σας απευθύνω ύστατη έκκληση να αναθεωρήσετε την απόφασή σας, έτσι όπως ορίζουν τα πραγματικά στοιχεία αλλά και η υπηρέτηση των στόχων για εξορθολογισμό και την ενίσχυση της περιφέρειας.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης

Λάζαρος Μαλούτας

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Μαϊος 2011 16:29