Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 08:48

O Σύλλογος Εργαζομένων του Μαμάτσειου για τις "αρρυθμίες" στην Καρδιολογική κλινικη

Η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής μιας επιβαρυμένης ατμοσφαιρικά περιοχής όπως η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, αποτελεί όρο απαράβατο για την παροχή στοιχειώδους υγειονομικής περίθαλψης.

Η πρόσφατη συνέντευξη – έκκληση του Διευθυντή κ. Λαμπρόπουλου Στέλιου μόνο ως κραυγή αγωνίας πρέπει να εκληφθεί από όλους τους αρμόδιους παράγοντες, ώστε να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στην πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού.

Σήμερα στην καρδιολογική κλινική υπηρετούν μόλις 2 μόνιμοι καρδιολόγοι και 2 επικουρικοί των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2018, ενώ ένας εξ αυτών βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας αφού παραμένει απλήρωτος λόγω άρνησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει εντάλματα πληρωμής πέραν της διετούς περιόδου συμβάσεως. Σημειώνουμε ότι εκτός από τα παραπάνω οι καρδιολόγοι της κλινικής δεν έχουν πάρει τις κανονικές τους άδειες ούτε τα προβλεπόμενα ρεπό για το 2017, με συνέπεια να έχουν φτάσει στα όρια υπερκοπώσεως, ενώ για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της καρδιολογικής κλινικής του «Μαμάτσιου» Νοσοκομείου Κοζάνης απαιτείται η παρουσία 5 καρδιολόγων.

Εκτός όμως από τις τρομακτικές ελλείψεις γιατρών στην καρδιολογική κλινική, υπάρχουν και ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό αφού ενώ απαιτείται η παρουσία 16 νοσηλευτών – τριών, σήμερα υπηρετούν μόλις 13 εκ των οποίων ένας νοσηλευτής πρόκειται να αποχωρήσει τον Φεβρουάριο λόγω ολοκλήρωσης της εννεάμηνης σύμβασής του, δεύτερη νοσηλεύτρια πρόκειται να κάνει χρήση άδειας ανατροφής τέκνων, ενώ τρίτη νοσηλεύτρια βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2017 σε αναρρωτική άδεια.

Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ξεκάθαρο ότι η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής του «Μαμάτσιου» Νοσοκομείου Κοζάνης κρέμεται από μια κλωστή με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς προεξάρχοντος του Υπουργού Υγείας κ. Ξάνθου, να σκύψουν άμεσα στο πρόβλημα και να δώσουν ταχύτατα λύση για να μη θρηνήσουμε θύματα λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

            Ο Πρόεδρος                                                                 Η Γεν. Γραμματέας

 

 

       Ντέντης Δημήτριος                                                            Σταμάτη Θεοδώρα

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 08:50