Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 09:04

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού στην Δ. Μακεδονία καταγγέλλουν τις σοβαρές ελλείψεις στα γραφεία ΕΦΚΑ-ΟΓΑ

Όπως είναι γνωστό από 01.01.2017 τα ασφαλιστικά ταμεία ενοποιήθηκαν στον γνωστό μας πια ΕΦΚΑ.
Οι αρμοδιότητες των ταμείων (ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ κοκ) ασκούνται από κατά τόπους γραφεία που εξυπηρετούν  τους ασφαλισμένους των πρώην ταμείων.
Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είναι ίσως η μοναδική στην χώρα όπου δεν υπάρχουν   γραφεία  ΕΦΚΑ-ΟΓΑ.
Το περιφερειακό τμήμα του (πρώην) ΟΓΑ στη περιοχή του Δημόσιου ΚΤΕΟ Κοζάνης ασκεί αρμοδιότητες μόνο προνοιακών επιδομάτων και διαχείρισης αιτήσεων Α21.
Ο αυξημένος φόρτος εργασίας για τους λίγους υπαλλήλους που υπηρετούν στα γραφεία και η πολύ μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι ανταποκριτές ΟΓΑ στην προσπάθειά τους να βρουν διαύλους επικοινωνίας με τα κεντρικά της Αθήνας όπου υποχρεωτικά απευθύνονται, είναι λογικές συνέπειες της μη λειτουργίας γραφείων ΕΦΚΑ-ΟΓΑ.
 Όμως ο μεγάλος χαμένος, ο ταλαιπωρημένος, ο αδικημένος τελικά, είναι ο ασφαλισμένος και ο συνταξιούχος του (πρώην) ΟΓΑ. Άνθρωποι που περιμένουν απίστευτα μεγάλα χρονικά διαστήματα για να πάρουν απαντήσεις, να «τρέξουν» τα ζητήματά τους, νιώθουν παραγκωνισμένοι και τιμωρημένοι για κάποια ανεξήγητη αιτία.
Ο λόγος που δεν υπάρχει γραφείο ΕΦΚΑ-ΟΓΑ είναι απλός: η υποστελέχωση των γραφείων δεν επιτρέπει λειτουργικά την πλήρη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του (πρώην ) ΟΓΑ, υποστελέχωση η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην κατάργηση αυτών των γραφείων με τις αρμοδιότητες που έχουν αυτή τη στιγμή.
Ζητάμε την άμεση στελέχωση των γραφείων του ΟΓΑ και την λειτουργία του ως πλήρες κέντρο εξυπηρέτησης ασφαλισμένων και συνταξιούχων ΟΓΑ-ΕΦΚΑ.
Οι άνθρωποι της υπαίθρου που στηρίζουν την χώρα είναι οι μεγάλοι χαμένοι. Και αυτοί οι άνθρωποι, οι άνθρωποι μας δικαιούνται την αξιοπρέπειά τους.
Κοζάνη 29 Νοεμβρίου 2017
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Εορδαίας, Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κοζάνης, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ν. Καστοριάς
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 09:07