Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 18:44

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis

 Η απόφαση του Κοινοβουλίου για συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης εκπληρώνει την απαίτηση του ελληνικού λαού για δικαιοσύνη, διαφάνεια και πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis.

Η εμπλοκή, σύμφωνα με την δικογραφία, δύο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών αποκαλύπτει πως το παλιό πολιτικό σύστημα μεταχειρίστηκε τον κορυφαίο για τους πολίτες τομέα της δημόσιας υγείας ως πεδίο για την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων, με αντίτιμο μίζες που ανέρχονται σε αστρονομικά ποσά.

 Πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση σκανδάλου όπου αναδεικνύονται οι εγκληματικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων που ζημίωσαν με δισεκατομμύρια ευρώ τα δημόσια ταμεία και κατ’ επέκταση την ίδια την κοινωνία, αλλά και υπονόμευσε ποικιλοτρόπως τη δημόσια υγεία. Η εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, με την περικοπή των δημόσιων δαπανών και την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την εύνοια συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Σήμερα, δεν υφίσταται καμία υπόνοια για το ποιος διέλυσε το εθνικό σύστημα υγείας εις βάρος χιλιάδων πολιτών.

Ζητούμε να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση. Καλούμε τους φορείς της Δικαιοσύνης να ασκήσουν το καθήκον τους, αγνοώντας οποιαδήποτε εξωγενή πίεση. Η διαλεύκανση της δυσώδους αυτής υπόθεσης αποτελεί προϋπόθεση για την οριστική απεμπλοκή της δημόσιας υγείας από την απαξίωση και την υπονόμευση στην οποία υποβλήθηκε από το σύστημα της διαπλοκής που κυβέρνησε τη χώρα για δεκαετίες.

 

Είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για τη θωράκιση, τη στήριξη και την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 18:47