Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 15:32

Πρώην αυτοδιοικητικός φέρεται να επιτέθηκε σε δικηγόρο στα δικαστήρια της Κοζάνης. Σκληρή ανακοίνωση του δικηγορικού Συλλόγου

H ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου αφορα το πρόσωπο γνωστού πρώην αυτοδιοικητικού παράγοντα της περιοχής. Η ανακοινωση:
"Ο δικηγόρος ασκεί το λειτούργημά του κατά το Σύνταγμα και το νόμο. Υπερασπίζεται τον εντολέα του και δεν ταυτίζεται με αυτόν.
Πρωτίστως είναι ο εκπρόσωπος του καθένα μας , η ασπίδα του πολίτη για να προστατευθεί από κάθε κατάχρηση, κάθε παρανομία, κάθε αυθαιρεσία είτε όταν διώκει είτε όταν διώκεται , είτε όταν επιδιώκει είτε όταν επιδιώκουν απ’ αυτόν.
Δεν είναι αυτός που αποδίδει την ανθρώπινη δικαιοσύνη.
Είναι ο συλλειτουργός της, που υπηρετεί την αποφυγή κάθε αυθαιρεσίας, παρανομίας, κατάχρησης κατά τη διαδικασία της απονομής της από την εξουσία. Νόμιμο ή παράνομο, δίκιο ή άδικο θα κριθεί από τους δικαστές με τους νόμους που η ίδια η κοινωνία θεωρεί ότι ανταποκρίνονται στη δική της “ηθική” .
Η νόμιμη διαδικασία όμως , σε κάθε δημοκρατική κοινωνία, είναι αποτέλεσμα αγώνων για την κατοχύρωση των ατομικών δικαιωμάτων του ανθρώπου και ο δικηγόρος είναι ο στυλοβάτης της, ο ρυθμιστής της.
Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου. Εντούτοις, γινόμαστε μάρτυρες εντεινόμενης βίας σε βάρος των δικηγόρων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
 
Σύσσωμος ο Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης, καταδικάζει πρόσφατο περιστατικό σε βάρος συναδέλφου κατά την άσκηση του λειτουργήματός του και θεωρεί αυτονόητο ότι οι διωκτικές αρχές θα πράξουν το καθήκον τους και η Πολιτεία θα λάβει άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των δικηγόρων και την διασφάλιση της άσκησης του λειτουργήματός τους, που καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 15:39