Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 14:31

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑ¨ΔΑ

Ανακοίνωαη της συνδικαλιστικής κίνησης:
Τα μέτρα που παίρνονται με το νόμο για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» είναι μόνιμου χαραχτήρα και δεν θα έχουν τελειωμό.
Στόχος όλων αυτών των μέτρων είναι να σωθεί το καπιταλιστικό σύστημα, να πληρώσουν οι εργαζόμενοι

για αυτό και κάνουν το παν για να τα περάσουν.
Στην προσπάθεια αυτή έχει στρατευθείόλο το προσωπικό της άρχουσας τάξης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι παραφυάδες τους. Ορισμένα από τα μέτρα που παίρνουν και τσακίζουν τους εργαζόμενους είναι:
Ετοιμάζουν ιδιωτικοποιήσεις μαμούθ 50δις ΕΥΡΩ και παραδίδουν στο μεγάλο κεφάλαιο βασικούς κλάδους στρατηγικής σημασίας.
Στην πρώτη σειρά βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Ενέργειας ΔΕΗ-ΔΕΠΑ-ΕΛΠΕ. Για την ΔΕΗ προβλέπεται ο διαχωρισμός της το 2011, η πώληση του 17% και μονάδων το 2012.
Παγώνουν την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού μας φορέα από τον κρατικό προϋπολογισμό πολύ κάτω από τις ανάγκες. Αυτό θα σημάνει την περικοπή ΕΦΑΠΑΞ, την μείωση συντάξεων, την χειροτέρευση των παροχών υγείας και πρόνοιας.
Έκτακτη εισφορά στους μισθούς με κλιμάκωση από 1% έως 4% για εισοδήματα από 8000 ή 12000 το χρόνο που σημαίνει νέα μείωση μισθών και συντάξεων.
Αυξάνονται τα τεκμήρια διαβίωσης με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση.
Επιβάλλεται χαράτσι 0.1% στην μικρή ακίνητη περιουσία
Αυξάνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης για είδη πρώτης ανάγκης
Εξισώνουν το φόρο θέρμανσης με τον φόρο κίνησης στο πετρέλαιο
ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θέλουν να γονατίσουν τους εργαζόμενους, να σμπαραλιάσουν κάθε πτυχή του ανθρώπινου μόχθου, να καρατομήσουν τους μισθούς τις συντάξεις, να αυξήσουν τους φόρους σε βάρος του λαού.
Η απάντηση των εργαζόμενων της ΔΕΗ και συνολικά της εργατικής τάξης πρέπει να είναι:
Κάθε χώρος δουλειάς ΟΡΥΧΕΙΟ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ να μετατραπεί σε κέντρο αγωνιστικής συσπείρωσης και πάλης για να μην περάσουν τα μέτρα.
Η εργατική τάξη της χώρας μας να απαιτήσει ανατροπή αυτής της πολιτικής που εφαρμόζεται για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει χωρίς αφεντικά, ο λαός να βάλει τώρα την προοπτική των ριζικών αλλαγών για την εργατική λαϊκή εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
Όσοι σήμερα στο συνδικαλιστικό κίνημα υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν «ξέρει τι κάνει», «δεν έχει πρόγραμμα», «ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή» και άλλα παρόμοια επιχειρήματα, θέλουν να κρύψουν την αιτία που γεννά αυτή την πολιτική και δεν είναι άλλη από την σωτηρία του συστήματος της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.
Η αποτελεσματικότητα του αγώνα σήμερα δεν εξαρτάται μόνο από το πόσες ημέρες απεργίας θα κάνουμε, από το πόσες πορείες και καταλήψεις αλλά καθοριστικό ρόλο θα παίξει τι αιτήματα έχουμε αν αυτά απαντάνε στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής, αν βάζουν στόχους για την πολιτική και εξουσία της δικής μας τάξης.
Επιβεβαιώνεται σήμερα ότι είναι αναγκαίο όσο ποτέ ο πανεργατικός ξεσηκωμός, η συμμαχία των εργαζόμενων μαζί με τους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες που καταστρέφονται, την φτωχή αγροτιά, την νεολαία που ζει τον εφιάλτη της ανεργίας και της αβεβαιότητας.
Λύση προς όφελος του λαού είναι: ΔΕΗ πλήρως κοινωνικοποιημένη, ενταγμένη σε ενιαίο κρατικό φορέα ενέργειας που
Θα διαχειρίζεται συνολικά τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας και το εξωτερικό εμπόριο. Θα αξιοποιεί όλες τις εγχώριες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας (λιγνίτες, υδάτινους πόρους, ΑΠΕ κλπ) που θα διασφαλίζουν την ανεξαρτησία της χώρας από ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας.
Θα σχεδιάζει πανεθνικά, κεντρικά, επιστημονικά τα ενεργειακά έργα τα οποία θα υλοποιούνται με λαϊκή συμμετοχή και εργατικό έλεγχο για την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής μπορεί να διασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή δουλειά, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής εργατικής οικογένειας.
Με αυτό το πλαίσιο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ
συμμετέχουν αποφασιστικά - δυναμικά στην απεργία της ΔΕΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ
Παλεύουμε: ενάντια στο σύνολο της ιδιωτικοποίησης, το διαχωρισμό μεταφοράς και διανομής, ενάντια στη μετοχοποίηση. Κόντρα στα μέτρα που κατεδαφίζουν το ασφαλιστικό.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Σ.Σ.Ε. που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.
ΓΙΑ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΗ
ΣΤΙΣ 7:30μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 15:06