Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 15:03

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης καταγγέλει την διάλυση του ΙΓΜΕ

 

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, θεωρεί απαράδεκτη την εξαγγελθείσα απόφαση της Κυβέρνησης, η οποία, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για ενίσχυση της έρευνας προχωρά στη διάλυση ερευνητικών φορεών όπως είναι το ΙΓΜΕ.
Η απόφαση αυτή εντάσσεται στην πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικας για μείωση του μισθολογικού κόστους, αδιαφορώντας εαν η χώρα μας θα μείνει χωρίς ανεξάρτητο φορέα για τη γεωλογική και μεταλλευτική έρευνα.
Το ΙΓΜΕ προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, στους κρίσιμους τομείς της αξιοποίησης των φυσικών και ορυκτών πλούτων της ενέργειας και του περιβάλλοντος.
Η σχεδιαζόμενη κατάργησή του θα στερήσει την πολιτεία, ένα από τα σοβαρότερα αναπτυξιακά εργαλεία που τόσο χρειάζονται στη σημερινή κρίσιμη κοινωνικο-οικονομική κατάσταση καταστρέφοντας γνώση και υποδομές δεκαετιών.
Το Εργατικό κέντρο Ν. Κοζάνης, απαιτεί:
1. Nα ανακαλέσει άμεσα η Κυβέρνηση την απόφαση της για διάλυση του ΙΓΜΕ (μέσω συγχώνευσης ή άλλου τρόπου). Εναλλακτικές λύσεις για περαιτέρω περικοπές μισθών ή απολύσεις κρίνονται επίσης απαράδεκτες.
2. Να ενισχύσει έμπρακτα την έρευνα και το ΙΓΜΕ με τις περιφερειακές τους μονάδες.
Ενός ΙΓΜΕ που ειδικά στην επαρχία έχει συντελέσει και εξακολουθεί να συντελεί τα μέγιστα στην ανάπτυξη (νερά, ενέργεια, ορυκτοί πόροι), στην αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων σχτικών με το περιβάλλον (ρύπανση, ανάδειξη γεωπάρκων κ.λ.π.) αλλά και στην ασφάλεια (καταστροφικά φαινόμενα κ.λ.π.).
Η έρευνα είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν είναι εμπόρευμα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 15:05