Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 11:33

Κοζάνη τόπος να ζείς:Τα δημοτικά αυτοκίνητα δεν είναι «ελευθέρας χρήσης»


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Κίνησης κ. Λ. Ιωαννίδης ερώτησε τον Αντιδήμαρχο κ. Θεοδωρίδη αν χρησιμοποίησε νόμιμα το υπηρεσιακό αυτοκίνητο με το οποίο είχε το γνωστό τροχαίο ατύχημα (ευτυχώς ανώδυνο για τον ίδιο). Η απάντηση ήρθε από τον κ. Δήμαρχο ο οποίος διαβεβαίωσε πώς ο κ. αντιδήμαρχος ενήργησε νομίμως στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Όμως ψάχνοντας το θέμα λίγο παραπάνω διαπιστώσαμε πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Ο κ. Αντιδήμαρχος δεν είχε άδεια από την Περιφέρεια για την χρήση του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με το άρθρο 19 του νόμου 2503/1997 «επιτρέπεται σε ειδικές περιπτώσεις η παροχή έγκρισης για κατ εξαίρεση οδήγηση οχημάτων που ανήκουν σε Ν.Α και Ο.Τ.Α. από νομάρχες και μέλη νομαρχιακών συμβουλίων, δημάρχους, προέδρους κοινοτήτων, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους ή και από ιδιώτες, σε εξαιρετικές περιπτώσεις , για την αντιμετώπιση φυσικών, τεχνολογικών ή άλλων καταστροφών, εφόσον έχουν την απαιτούμενη κατά περίπτωση άδεια οδήγησης και προσφέρουν τις υπηρεσίες του, χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης».
Ο δήμαρχος κάλυψε τον αντιδήμαρχο, αλλά έτσι μένει ακάλυπτος τελικά και ο ίδιος. Ο κ. Αντιδήμαρχος δεν είχε άδεια για να οδηγεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και βέβαια μένει να απαντηθεί αν συνέτρεχε σοβαρός και άμεσος λόγος για την χρήση του. Χώρια που αποδεικνύεται πώς παράνομα πολλοί δήμαρχοι κυκλοφορούσαν εδώ και χρόνια ανά την Ελλάδα, συχνά με μεγάλα και ενεργοβόρα τζιπ, μετατρέποντάς τα ουσιαστικά σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.
Εμείς πάντως θα επαναφέρουμε το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να λάβουμε απάντηση!

Λευτέρης Ιωαννίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κοζάνης

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 11:41