Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2011 11:20

Επιστολή στον Σκανδαλίδη απο το ΓΕΩΤΕ για το πρόβλημα που προέκυψε με το ΕΛΓΑ

 

Κ. Υπουργέ
Με την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου, εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό η σταθερότητα στον  προγραμματισμό της αγροτικής εκμετάλλευσης και η οικονομική επιβίωσή της, αφού δίνει τη δυνατότητα στον αγρότη, σε περίπτωση καταστροφής της σοδειάς του ή του ζωικού κεφαλαίου του, να έχει ένα ελάχιστο εισόδημα.
Επιπλέον σας επισημαίνουμε ότι ένα υγιές ασφαλιστικό σύστημα αποτελεί κίνητρο για την ένταξη νέων ανθρώπων στο αγροτικό επάγγελμα, με άμεσες θετικές συνέπειες την αναστροφή της τάσης εγκατάλειψης της υπαίθρου, την μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση του ΑΕΠ της χώρας μέσω της αγροτικής παραγωγής
Προϋπόθεση για την επίτευξη των παραπάνω επιδιώξεων είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΛ.Γ.Α., ο οποίος θα πρέπει να είναι ένας μηχανισμός ικανός και ευέλικτος που παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με στόχο την ουσιαστική προστασία του αγροτικού εισοδήματος από φυσικούς κινδύνους, ασθένειες και παθήσεις που ζημιώνουν τη φυτική και ζωική παραγωγή και το αντίστοιχο κεφάλαιο των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της χώρας.
Κατά συνέπεια αποτελεί προτεραιότητα η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της γεωργικής παραγωγής, με την κατ' αρχήν οικονομική εξυγίανση του και στη συνέχεια τη λειτουργία του με αυστηρή τήρηση του κανονισμού ασφάλισης, χωρίς χαριστικές παρεκκλίσεις και χωρίς κομματικό εναγκαλισμό.
Οι εργαζόμενοι στον οργανισμό έχουν πρωτεύοντα ρόλο στο όλο εγχείρημα καθώς η επάρκεια της επιστημονικής τους κατάρτισης, η πολυετής εργασιακή εμπειρία, αλλά το αποδεδειγμένο στη διάρκεια των ετών υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει, είναι σήμερα τα ζητούμενα για την ανάπτυξη και ανάταση του Οργανισμού.
Στην κατεύθυνση αυτή και λαμβάνοντας υπ' όψη τα παραπάνω ως ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας στηρίζουμε πλήρως την κινητοποίηση των εργαζομένων του ΕΛ.Γ.Α. και μετά επιτάσεως σας ζητάμε την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΛΓΑ, την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων. Την απόσυρση των ένδικων μέσων που έχει ασκήσει ο οργανισμός ΕΛ.Γ.Α. εναντίον των αποφάσεων του ΑΣΕΠ που ενέταξαν στις αποφάσεις του Π.Δ./164 εργαζόμενους του Οργανισμού, καθώς δεν είναι δυνατόν από τη μία να απολύονται εξειδικευμένοι εργαζόμενοι με εμπειρία και από την άλλη να ζητείται απόσπαση υπαλλήλων άλλων υπηρεσιών για την διεκπεραίωση της εργασίας του ΕΛΓΑ (Περιφέρεια Πελοποννήσου/Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας Αρ. Πρωτ. ΓΑ/7/ 02.02.2011).

Για τη Δ.Ε. του ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2011 11:22