Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019 18:55

Η FRONTEX εξέδωσε προκήρυξη και κάνει άμεσα 700 προσλήψεις συνοριοφυλάκων

 η Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, προχωρά σε προσλήψεις σύμφωνα με προκήρυξη αναζήτησης προσωπικού που εξέδωσε. Οι αιτήσεις θα διαρκέσουν έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το φυλλάδιο που έχει δημοσιεύσει η Frontex όπου ενημερώνει για τις επικείμενες προσλήψεις κάνει γνωστό ότι για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά στη σύσταση υπηρεσίας ένστολων στην Ευρώπη, το μόνιμο σώμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Η εν λόγω υπηρεσία θα απαρτίζεται από αξιωματικούς του Frontex και των κρατών μελών της ΕΕ και θα συνδράμει τα ευρωπαϊκά κράτη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στα εξωτερικά τους σύνορα.

Με την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, οι συνοριοφύλακες και οι ακτοφύλακες του Frontex θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αύριο στα σύνορα. Καθένας από τους επιλεγέντες υποψήφιους θα λάβει βασική εκπαίδευση διάρκειας έως έξι μηνών προκειμένου να προετοιμαστεί για την ανάπτυξη αποστολών σε περιοχές επιχειρήσεων τον Ιανουάριο του 2021. Με την εκπαίδευση διασφαλίζεται ότι οι αξιωματικοί διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να συνεργαστούν σε κάθε συγκεκριμένο τομέα επιχειρήσεων, σε πλήρη συμμόρφωση με το εφαρμοστέο δίκαιο της ΕΕ και τα δεοντολογικά πρότυπα.

Η FRONTEX αναζητά υποψήφιους με εμπειρία στον τομέα της επιβολής του νόμου (σε σώματα όπως αστυνομία, τελωνεία, συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή), σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων με πολιτικά μέσα, σε στρατιωτικές ή αντίστοιχες υπηρεσίες (εν ενεργεία και συνταξιούχους). Κάθε υποψήφιος πρέπει να μιλά αγγλικά σε ενδιάμεσο επίπεδο (B2).

Στην πρώτη φάση, επιδιώκει όπως αναφέρει να προσλάβει περισσότερους από 700 συνοριοφύλακες και ακτοφύλακες του Frontex. Με βάση την εμπειρία σας, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για να γίνετε συνοριοφύλακας του Frontex σε τρία επίπεδα: βασικό, ενδιάμεσο ή ανώτερο.Οι περισσότεροι συνοριοφύλακες του Frontex θα φορούν υπηρεσιακή στολή, θα διαθέτουν υπηρεσιακό όπλο και θα εκτελούν καθήκοντα όπως η εξακρίβωση της ταυτότητας και της εθνικότητας ενός ατόμου, η έγκριση ή η άρνηση εισόδου στην ΕΕ και η περιπολία μεταξύ των σημείων συνοριακής διέλευσης

Οι συνοριοφύλακες του Frontex θα εργάζονται στις περιοχές των επιχειρήσεων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Μπορεί επίσης να εργάζονται σε τρίτες χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υπογράψει συμφωνία περί καθεστώτος με την ΕΕ. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, στους επιλεγμένους υποψηφίους θα προσφερθεί πενταετής σύμβαση εργασίας με δοκιμαστική περίοδο εννέα μηνών. Όλοι οι επιλεγμένοι αξιωματικοί θα λάβουν μέρος σε βασική εκπαίδευση διάρκειας έως έξι μηνών και θα υποβληθούν σε δοκιμές ετοιμότητας για να αξιολογηθεί το κατά πόσο είναι έτοιμοι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Όσοι επιλεγούν θα λάβουν έναν βασικό μισθό και τα επιδόματα που προβλέπονται, όπως:  επίδομα αποδημίας, επίδομα στέγης, επίδομα συντηρούμενου τέκνου, σχολικό επίδομα, επίδομα αποστολής (κατά τη διάρκεια της αποστολής), επίδομα βάρδιας (κατά την εργασία σε βάρδιες).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο της FRONTEX και να συμπληρώσουν την αίτηση στο https://microsite.frontex.europa.eu/en/recruitments/RCT-2019-00068

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019 18:57