Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 08:31

Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης για έλλειψη καθαρίστριας στο σχολείο

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης

Έχει περάσει ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων και η ανησυχία μας ως γονείς για την καθαριότητα των σχολείων είναι παραπάνω από έντονη.

Ανησυχία για το 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο μας και τους 210 μαθητές του,  με ήδη δύο κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων, που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα με μια αναπληρώτρια καθαρίστρια και τώρα μόνο με μια τρίωρη καθαρίστρια παρόλο τις κινήσεις και τις πιέσεις που έχουν γίνει από τη διεύθυνση του σχολείου μας. 

Διαβάζοντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ: καθαρισμό με σαπούνι και νερό,  χρήση απολυμαντικού των επιφανειών  που αγγίζονται συχνότερα όπως  τουαλέτες, βρύσες, πόμολα αλλά και καθαρισμό μεταξύ της χρήσης από διαφορετικούς μαθητές , σαφώς καταλαβαίνουμε όλοι ότι σε τρεις ώρες δεν μπορούν να καθαριστούν οι 12 αίθουσες διδασκαλίας, οι βοηθητικές αίθουσες, τα γραφεία των δασκάλων , οι τουαλέτες, οι διάδρομοι και να τηρηθούν οι νέες οδηγίες.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι αρμόδιοι του Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να βρούνε λύση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Πρέπει να βρεθεί ΑΜΕΣΗ  λύση σκεφτόμενοι την υγεία των μαθητών και των δασκάλων.

Θα επικαλεστούμε την τοποθέτηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης κ.Χάρη Τσεβεκίδη καθώς η έλλειψη καθαριστριών είναι γεγονός  και σε άλλα σχολεία της περιοχής μας.

Ενδεχομένως το επόμενο διάστημα η κατάσταση να γίνει ακόμα πιο δύσκολη. Ο καθαρισμός των σχολικών μονάδων είναι ένα άμεσο, σημαντικό θέμα και χρειάζεται οι αρμόδιοι να δείξουν υπευθυνότητα όπως ακριβώς έχουν δείξει υπευθυνότητα οι μικροί μαθητές ακολουθώντας τις νέες  οδηγίες.

Ζητάμε το αυτονόητο, τη σωστή, καθημερινή καθαριότητα του σχολείου μας.

Σας παρακαλούμε, ανήσυχοι και αγανακτισμένοι όλοι οι γονείς του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης,  κοιτάξτε τα παιδιά μας στα μάτια και φροντίστε για την υγεία τους! 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 08:36