Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 21:27

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ζητά να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός των μελών του

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εδώ και πάρα πολύ καιρό γνωρίζει όπως και τα μέλη του πως λειτουργεί η πλατφόρμα εμβολιασμού

για τον κορονοϊό για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού στις οποίες όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν συμπεριλαμβάνονται τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις καθώς και το οικογενειακό του περιβάλλον.

Ως Ευρωπαϊκή χώρα είμαστε από τις τελευταίες όσο αφορά τον δημόσιο προγραμματισμό του εμβολιασμού των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με προτεραιοποίηση και ιεράρχηση.

Η προτεραιοποίηση των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις αλλά και του υποστηρικτικού περιβάλλοντός τους κρίνεται υψίστης σημασίας, δεδομένων και των κοινωνικών παραγόντων αυξημένης έκθεσης στη νόσο COVID-19. Επιπροσθέτως, χρειάζεται να διασφαλιστεί η δίκαιη και ισότιμη ιεράρχηση των εμβολίων με τη συμπερίληψη των ατόμων από όλες τις κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιων παθήσεων αλλά και να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις για εκείνες τις κατηγορίες χρόνιων παθήσεων που διαπιστώνεται ότι υπάρχουν ακόμα κενά.

Στην Περιφερειακή μας Ενότητα ο Δήμος Εορδαίας είναι ο μεγαλύτερος σε διάστημα που βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη (120 ημέρες περίπου) ενώ οι άλλοι Δήμοι έχουν «απελευθερωθεί νωρίτερα» και γιαυτό απαιτούμε να υπάρξει άμεσος προγραμματισμός του εμβολιασμού για όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις καθώς και το οικογενειακό του περιβάλλον ώστε να διασφαλιστεί άμεσα η υγεία τους.

Παράλληλα ένα επίσης χρόνιο αίτημα μας είναι η επάνδρωση των Νοσοκομείων της περιοχής μας με όλο το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό ειδικά τώρα που οι ανάγκες παροχής υγείας είναι πολύ περισσότερες.

Κλείνοντας καλούμε όλους τους υπεύθυνους κρατικούς μηχανισμούς να μεριμνήσουν ώστε τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις καθώς και το οικογενειακό του περιβάλλον ανεξαρτήτου ηλικιακής ομάδας να εμβολιαστούν άμεσα.

 

Για το Δ.Σ.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



Μήγγος Μιχάλης

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Δάφας Ευάγγελος

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 21:33